avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj program de lucru 8/40 inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj program de lucru 8/40 inegal

Buna ziua,
Daca am salariat cu program 8/40 inegal angajat,trebuie sa iasa 40 de ore pe saptamana,sau ajunge daca ies nr total de ore la sfarsit de luna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 6 August 2013
Ori aveti stabilit programul cu 8 ore pe zi adica 40 ore pa saptamana ori acesta are program inegal de ex. 6 ore luni, 10 ore miercuri...... astfel ca are in total 40 ore pe saptamana.
si daca lucreaza 12 ore atunci va trebui 24 ore libere ?
Daca are program de lucru 12 / 24 trebuie ca acest program sa fie consemnat in CIM sau intr-un act aditional. Si in cazul programului 12/24 se va respecta repausul saptamanal. In acest fel pot urma mai multe ore libere dupa cele 12 lucrate.
Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Asadar, in c.i.m. va trebui sa fie prevazut un astfel de program . In caz contrar, salariatul are obligatia de a veni la munca conform programului prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)