avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua!

Proces de partaj pe rol.Am avut apartament inainte de casatorie ,cu plata in rate .L-am vandut in timpul casatoriei si am luat imprumut de la banca diferenta.Ce sanse am sa imi ramana apartamentul ,eu avand cota parte mai mare (am contractul pe vechiul apartament la dosar.Judecatorul poate sa ii dea apartamentul fostei sotii daca copiii sunt dati ei spre crestere?
In prezent eu platesc rata ipotecara pe apartament desi nu locuiesc in el fiind evacuat prin sentinta
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: glodici , utilizator 10:57, 9 August 2013
Decizia privind atribuirea imobilului va fi luata de instanta, in functie de circumstantele cauzei. E dificil pt mine sa va dau un raspuns pertinent, fara a vedea ce probe s-au administrat la dosar.
Nu ne-ati spus cam cat la suta din valoarea imobilului reprezinta valoarea bunului propriu inglobata in actualul apartament. Nici cat reprezinta valoarea ratelor platite impreuna in timpul casatoriei din valoarea intregului apartament.
In plus, exista sansa ca sotiei sa-i fie atribuit imobilul daca va avea de unde sa va achite sulta.
Avocatul a cerut in dosarul de partaj cota de 80 %.In dosar exista urmatoarele acte :
- contractul pe vechiul apartament (proprietate personala ) - ratele platite impreuna fiind de 60 % ,eu platind 40 % inainte de casatorie
- contractul de credit imobiliar in valoare de 15000 E din care s-a platiti 5000 de euro pana la introducerea actelor de divort
- un contract de nevoi personale in valoare de 19000 lei luat impreuna din care s-a platit cam 700 lei pana la introducerea actelor de divort
- veniturile mele pe perioada casatoriei ,care au fost cam de 3 ori mai mari decat ale ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calatorul calatorul Buna ziua.Sotia mea a plecat de acasa in chirie impreuna cu fetita(9 ani) in in luna aprilie.Motivul-diferente de caracter si distantare in timp.In iunie a ... (vezi toată discuția)
Solutie partaj bunuri roniane80 roniane80 Buna ziua.Obiectul procesului de partaj este un imobil achizitionat prin credit in valoare de 60.000 eur in timpul casatoriei,pentru care s-au platit doar 4 ... (vezi toată discuția)
Un sfat pt o mama disperata partaj ContSters161228 ContSters161228 Inainte de casatorie am avut un apartament pe care l-am vandut in timpul casatoriei. Cu banii obtinuti am cumparat un alt apartament la o valoare mai mica pe ... (vezi toată discuția)