avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se ia in calcul pausalul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se ia in calcul pausalul?

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la cum se ia in calcul pausalul.
Am un apartament contorizat la apa rece si calda. De cateva luni, mai precis din ianuarie nu am mai dat la asociatie citirea lunara a apometrelor. Am platit intretinerea, la pausal, cum spune administratorul, 6mc rece, 6 mc calda. Astazi am intrebat care este indexul la care s-a ajuns si am constatat ca de fapt sunt dator cu ceva mc. Administratorul mi-a spus ca ce am platit la pausal nu se ia in calcul la totalul consumului de apa rece si calda.
Va rog sa-mi spuneti, este adevarat sau .....
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 06:59, 30 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu stim daca l-a anuntat, daca s-a tinut de capul lui etc...
La mine in bloc am persoane de care ma rog cu toti sfintii luna de luna sa trimita citirea apometrelor.
Le-am scris afis pana la ce data sa puna citirea apometrelor la casuta administratiei, le spun prin viu grai cand ma intalnesc cu ei prin bloc, le trimit email, le trimit formularul de indecsi pe email odata cu ceilalti din adresa mea de emailuri, revin inca o data cu cererea de a-mi trimite indecsii cititi si raspunsul lor este "da, da, ma scuzati, asta-seara...." si se duce asta-seara pana luna viitoare si reluam ciclul.
N-o fac si atunci suporta, cand este cazul, consecintele.
Asa cum ceilalti pot si vor, asa si proprietarul cu pricina trebuie sa poata sau sa vrea....
Doamna Elga... la dvs... doar nu vor sa trimita indecsi.
La cate optiuni aveti inclusiv pe site.
Acum vreau sa fac si eu ceva asemanator ca la dvs. Ca poate mai usurez treburile.
bobman a scris:

Dar in HG400 art 22 litera k
k) citirea, lunar sau periodic, în funcÑie de hotărârea adunării generale a asociaÑiei de
proprietari, a indexului contoarelor individuale aparÑinând proprietarilor şi înscrierea sau
verificarea înscrierii acestuia în fişa de apartament, cu condiÑia ca acestea sa fie

HG 400, de care va folositi acum in 2013 nu mai este in vigoare de peste 6 ani. Din Anul 2007 se aplica Legea 230/2007 si GH 1588/2007.
Folositi-va de acestea daca vreti sa functionati legal in asociatie.
Ok. Daca acea lege nu mai este in vigoare.
Conform celor 2 acte mentionate de dvs. proprietarul nu este obligat sa dea indecsi.
Deci cine citeste acesti indecsi conform legii?
Conform legii fiecare asociatie de proprietari isi adopata in adunarea generala de infiintare propriul statut si propriul acord de asociere. In acestea se prevad membrii asociatiei, proprietatea comuna, reguli de aplicat in asociatie, drepturile, obligatiile...
Apoi, asa cumm prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007, fiecare asociatie isi adopta propriile regulamente de aplicare a penalizarilor, de gestioanare a consumuriloe de apa...
Si asa am ajuns la intrebarea dumneavoastra.
In acest regulament de gestionare a apei se prevede data la care se face lecturarea indexului, cine o face, cum se repartizeaza diferentele de apa....
Noi, in asociatie, am stabilit ca fiecare proprietar sa-si citeasca indexul luna de luna si sa-l aduca la cunostinta administratorului. De 2-3 ori pe an administrratorul cu un membru al comitetului citeste toate apometrele din fiecare apartament indiferent ca au adus proprietarii indexul sau nu.

Alte discuții în legătură

Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Incarcare factura apa si canal antonela antonela Buna, la toata lumea. Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs. Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu factura pentru plata apei reci si calde m1rcea m1rcea Avem un diferend cu firma care se ocupa de administrarea blocului in care locuiesc. Avem contoare de apa calda si rece in apartament. Desi de ani buni depunem ... (vezi toată discuția)