avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru 2 copii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru 2 copii?

buna, am si eu o intrebare. anul trecut in luna octombrie am nascut si beneficiez de indemnizatie de 600 lei si alocatia copilului de 200 lei. inainte nu am lucrat deloc, am terminat liceul, am intrat in somaj.( prima luna in care ar fi trebuit sa primesc somajul a fost octombrie, dar cu am nascut, am primit somaj doar pt 17 zile, pana in ziua cand am nascut). in martie am ramas din nou insarcinata si vreau sa stiu daca primesc si pentru al doilea copil si indemnizatie si alocatie sau voi primi numai alocatia copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:36, 6 August 2013
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 veti intra in CCC2 imediat ce se va termina CCC1.

2. - Pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana veti intra in CCC veti mai primi inca 600 lei pe langa indemnizatia pentru CCC1.
- Pntru aceasta mergeti la Primarie cu certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru cei 600 lei in plus la care se va mai adauga si alocatia de stat pentru al doilea copil, de 200 lei lunar.

3. Indemnizatia pentru CCC va fi aceaesi ca pentru CCC1.

4. Inainte de a se termina CCC1 mergeti la Agentia de Somaj si faceti cerere pentru suspendarea in continuare a indemnizatiei de somaj pentru a intra in CCC2 (atasati o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

5. Dupa ce veti termina CCC2 mergeti la Agentia de Somaj si faceti cerere de reluare in plata a indemnizatiei de somaj (de unde a ramas si pana se implinesc cele 6 luni cat aveati dreptul la indemnizatie de somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)
Sarcina loredanavass13 loredanavass13 buna ziua.As avea si eu o intrebare,eram in somaj am ramas gravida am nascut si imi primesc indemnizatie copil,copilu are 1an si 2lunui,si asi vrea sa stiu ca ... (vezi toată discuția)