avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru contractul de munca pe 3 luni trebuie preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru contractul de munca pe 3 luni trebuie preaviz?

pentru contractul de munca ,cel pe 3 luni trebuie preaviz daca cumva nu mai poti sa stai si pleci dupa o saptamana,de ex.?
ce se intampla daca nu te mai duci?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 6 August 2013
Daca va dati demisia, atunci regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Lipsa nemotivata de la locul de munca reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
dar in conditiile in care contractul este cel de 3 luni-(contractul de proba),daca iti dai demisia trebuie sa mai stai un numar de zile in preaviz,sau se aplica Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii ,art 31 (3)?
Asa cum am mai spus, regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Asadar, daca va dati demisia va trebuie sa efectuati preavizul . Angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenuld e preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Demisie onici onici Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de munca pentru ca am gasit un altul.sunt obligata sa stau in preaviz 20 de zile.daca refuz acest lucru ce ... (vezi toată discuția)
Demisie mihaela david mihaela david Daca imi dau demisia de la serviciu,este obligatoriu sa efectuez toate zilele de preaviz? (vezi toată discuția)