avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Daca imi dau demisia de la serviciu,este obligatoriu sa efectuez toate zilele de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 27 Octombrie 2014
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca paote inceta prin demisie fara preaviz numai in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)
Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Demisie onici onici Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de munca pentru ca am gasit un altul.sunt obligata sa stau in preaviz 20 de zile.daca refuz acest lucru ce ... (vezi toată discuția)