avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vocatie succesorala. Reprezentarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vocatie succesorala. Reprezentarea

Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii Parintii, respectiv bunicii traind,la momentul decesului fiului lor neavand nici un act facut privind o eventuala impartire a casei intre cei 3 copi ai lor nepotii pot cere parte din casa dupa decesul bunicilor
Cel mai recent răspuns: ContSters297911 , utilizator 20:20, 6 August 2013
nestind am intrebat Multumesc Dar au fost cazuri cand parintii au lasat doar unui copil........ cu donatie...vanzare....uzufruct...... nu stiu
Parintii dvs pot face ce doresc cu averea lor! Numai ca la decesul lor, msotenitorii rezervatari adica dvs, fratele si cei doi nepoti de frate ai dvs , au dreptul dar nu sunt obligati sa ceara reductiunea liberalitatilor excesive pt ca lu se incalca cota de rezerva succesorala. Liberalitati sunt testament, donatie si se prezuma a fi donatii orice instrainari cu titlu oneros cu rezerva uzufructului, abitatiei, intretinerii facute catre un descendent. In plus daca nu s a dat pret si nu poate fi dovedit existenta pretului la o vanzare simpla fara uzufruct etc acea vanzare este tot o donatie deghizata si supusa reductiunii.
Daca parintii dvs au avut trei copii si unul din ei a decedat inaintea lor si a lasat copii adica descendenti legal dar si moral este cabsi acei nepoti sa vina la mostenire.
legal da moral nu stiu......nepotii neinteresinduse de tatal lor toata viata,nici pe patul de spital nu au venit sa-l vada de bunici nici atat...... cu uzufruct sau intretinere pot ataca dupa decesul bunicilor
Da.
multumesc indradevar.......lucrurile simple sunt teribil de complicate:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchi decedat ContSters51645 ContSters51645 Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)