avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Litigiu CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Litigiu CAS

Mama a primit dividende 17 lei pe anul 2012( fara a avea alte venituri) si i se impune sa plateasca 570 lei contributie de sanatate. Este legal?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 10:35, 19 Septembrie 2013
hm, nu cumva decizia aia de impunere e pentru vreo 5 ani, cuprinzand si penalitati+dobanzi?
Am fost la fisc si am luat venitul pe ultimii 5 ani si am vazut ca suma de 17 lei este numai pentru anul 2012 iar pentru restul anilor este 0.
faceti in scris contestatie fiscala si o depuneti la finante. impotriva solutiei de la finante, daca e neconvenabil acesta, formulati actiune la tribunal

rasp: nu, nu e normal
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Mihaela Enache, Avocat
In ce consta contestatia fiscala?
e corect ,suma obitinuta este mai mica decat sal minim pe economie si atunci platiti CASS LA SAL MINIM,,CASS=SAL MINIM *5.5%*12 LUNI cf art 296^27 alin 3 din codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf ne taxeaza rodidan rodidan Plecata din tara de 10 ani iar acum pentru o dobanda bancara de 384 lei mi se cere CAS de 468.Cum sa mai ramai in tara cand tara isi bate joc de tine,nu ai ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)