Intentionez sa achizitionez un apartament prin programul "Prima Casa". Am depus toate actele necesare in acest sens, inclusiv actele apartamentului dorit, am trecut cu bine de toti pasii impusi de banca.
Saptamana trecuta am incheiat precontractul cu proprietarii imobilului. Am dat avans. Toate bune si frumoase.
Banca ne-a solicitat pe langa acest precontract si certificatul energetic al imobilului, document pe care in acest moment il detine agentia imobiliara cu care lucreaza vanzatorul imobilului. Problema este ca eu, in calitate de cumparator, NU am incheiat niciun contract privind comisionul pe care l-as datora acestei agentii. In urma unor discutii telefonice, agentia ne-a dat de inteles ca nu ne vor da documentul pana nu semnam acest contract privind comisionul lor, un comision IMPUS de agentie, nicidecum negociat.
Vi se pare legal acest lucru? Ce am putea face noi, cumparatorii?
Mentionez ca greseala noastra este ca nu am luat niciun nr de telefon al proprietarilor. #-o Pana acum, agentia ne-a furnizat toate documentele imobilului, fara sa existe astfel de probleme.
Oferta am gasit-o pe internet, ca anunt. Am sunat la nr. de telefon care era trecuta in cadrul anuntului si care apartinea unei agentii. Ne-am intalnit direct la vizionare.