avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Taxa de timbru judiciar pentru conflicte de munca
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Taxa de timbru judiciar pentru conflicte de munca

Buna ziua.
In cazul unui conflict de munca, cand se ajunge in instanta, dupa etapa de mediere, se plateste sau nu taxa de timbru judiciar?
O zi buna si multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
aleunam, utilizator
Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare de timbru.

Art. 270 C.mun. : Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.
aceasta este in continaure valabila, si dupa intrarea in vigoare a ordonantei de guvern prin care se modifica valoarea taxei judiciare de timbru?
Va multumesc.
Nu s-a modificat nimic referitor la taxa de timbru din punctul de vedere al conflictelor de munca dupa intrarea in vigoare a ordonantei de guvern la care faceti referire.
Da, este valabilă în continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In prezent, exista taxa judiciara de timbru pentru actiunile izvorate din raporturi de munca, sau nu?! LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta unei chestiuni, pentru ca imediat nu mai inteleg nimic. :( Pe acest site cat si pe altele, am tot ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sexu sexu in conflictele de munca daca contesti decizia sanctionare ,se plateste taxa ? sau in cazul in care pierrzi platesti cheltuieli de judecata ? desi este un drept ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara PopescuA09 PopescuA09 Va rog sa-mi spuneti daca sanctiunile disciplinare sunt considerate conflicte de munca conform Codului Muncii Art.281 si sunt scutite de taxe judiciare de ... (vezi toată discuția)