avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

abuz in serviciu

in conflictele de munca daca contesti decizia sanctionare ,se plateste taxa ? sau in cazul in care pierrzi platesti cheltuieli de judecata ? desi este un drept sa contesti daca se lasa cu amenintari si urmari unde ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 14:34, 22 Octombrie 2014
Aceste litigii sunt scutite de plata taxei de timbru.
@ sexu

1. Cauzele prevazute la art. 266 C.mun. sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

Art. 266 C.mun.
Jurisdicţia muncii are ca obiect soluţionarea conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale sau, după caz, colective de muncă prevăzute de prezentul cod, precum şi a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.

2. Art. 453 C.proc.civ. - Acordarea cheltuielilor de judecată
(1) Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.
....

3. Pentru amenintare puteti depune plangere penala.
da multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisdictia muncii andreya1202 andreya1202 Buna dimineata, pentru plata nedatorata catre un salariat, cererea in instanta se timbreaza? Stiu ca sunt scutite unele cereri vizavi de conflictele de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca dodorel62 dodorel62 as dori sa stiu in baza carei legi se poate declara un comflict de munca intre o intreprindere de stat si un salariat si daca un salariat declara comflict de ... (vezi toată discuția)