avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

as dori sa stiu in baza carei legi se poate declara un comflict de munca intre o intreprindere de stat si un salariat si daca un salariat declara comflict de munca salariatul are obligatia de a achita vreo taxa la Instanta de judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 28 Noiembrie 2012
Litigiile de munca nu sunt supuse plkatii taxelor judiciare. In acest sens, Codul Muncii prevede :
Art. 270. Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

Art.266 : Jurisdicţia muncii are ca obiect soluţionarea conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale sau, după caz, colective de muncă prevăzute de prezentul cod, precum şi a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisdictia muncii andreya1202 andreya1202 Buna dimineata, pentru plata nedatorata catre un salariat, cererea in instanta se timbreaza? Stiu ca sunt scutite unele cereri vizavi de conflictele de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru litigiu de munca vivicaerutt1 vivicaerutt1 In cazul in care vreau sa deschid un proces impotriva societatii unde lucrez deoarece mi-a desfacut contractul de munca fara a avea niciun motiv temeinic si ... (vezi toată discuția)