avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru litigiu de munca

In cazul in care vreau sa deschid un proces impotriva societatii unde lucrez deoarece mi-a desfacut contractul de munca fara a avea niciun motiv temeinic si doresc sa le cer despagubiri banesti sunt obligata sa achit taxa de timbru pentru suma solicitata?Daca da,ce procent? :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 15 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ptr.litigiile de munca nu se platesc taxa judiciara de timbru si nici timbru judiciar ,conform art.270 Codul Muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 266
Jurisdicţia muncii are ca obiect soluţionarea conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale sau, după caz, colective de muncă prevăzute de prezentul cod, precum şi a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.

Art. 270
Cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

Art. 253
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului
in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
...

Din practica judiciara reiese ca unul dintre cazurile în care operează răspunderea patrimonială a angajatorului se afla si situaţia concedierii nelegale.

Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca dodorel62 dodorel62 as dori sa stiu in baza carei legi se poate declara un comflict de munca intre o intreprindere de stat si un salariat si daca un salariat declara comflict de ... (vezi toată discuția)
Jurisdictia muncii andreya1202 andreya1202 Buna dimineata, pentru plata nedatorata catre un salariat, cererea in instanta se timbreaza? Stiu ca sunt scutite unele cereri vizavi de conflictele de ... (vezi toată discuția)