avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Va rog sa-mi spuneti daca sanctiunile disciplinare sunt considerate conflicte de munca conform Codului Muncii Art.281 si sunt scutite de taxe judiciare de timbru?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 8 Martie 2014
Raspunsul este afirmativ.
@ PopescuA09

1. Sanctiunile disciplinare nu sunt considerate conflicte de munca.
Prin conflicte de munca se intelege conflictele dintre salariati si angajatori privind interesele cu caracter economic, profesional sau social ori drepturile rezultate din desfasurarea raporturilor de munca.
In cadrul conflictelor de munca intra si contestarea unei decizii de sanctionare.

2. Art.281 C.mun. nu se refera la niciun aspect mentionat de dvs.

3. Art.270 C.mun. prevede ca, cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu sexu sexu in conflictele de munca daca contesti decizia sanctionare ,se plateste taxa ? sau in cazul in care pierrzi platesti cheltuieli de judecata ? desi este un drept ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar pentru conflicte de munca aleunam aleunam Buna ziua. In cazul unui conflict de munca, cand se ajunge in instanta, dupa etapa de mediere, se plateste sau nu taxa de timbru judiciar? O zi buna si ... (vezi toată discuția)
Jurisdictia muncii andreya1202 andreya1202 Buna dimineata, pentru plata nedatorata catre un salariat, cererea in instanta se timbreaza? Stiu ca sunt scutite unele cereri vizavi de conflictele de ... (vezi toată discuția)