avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru major

Buna ziua.
Am un baiat major,18 ani, care isi continua studiile la o facultate. Am fost de acord sa-i platesc in continuare pensie alimentara conform hotararii judecatoresti de acum 3 ani, numai ca el vrea mai mult. Eu lucrez in Spania, veniturile mele de aici nu sunt stiute de el, nici nu am intentionat sa le stie, am fost dat in judecata acum 3 ani de catre mama lui pe motiv ca salariul meu este mult mai mare decat pretind si trebuie sa-i platesc mai mult. Atunci, ei necunoscand locul unde eu lucram, mi-au spus ca au facut o cerere si o sa ma caute prin consulat sa vada unde lucrez si cat castig. Nu m-au gasit, asa ca pensia s-a fixat la salariul minim pe economie din Romania.Am platit-o, si inainte eu plateam la fel pensie alimentara, tot timpul baiatul a primit pensie din partea mea, doar ca acum, baiatul fiind major ma da el in judecata, pe acelasi motiv. Vreau sa spun ca eu nu am avut deloc o relatie cu el, nu l-am crescut niciodata,am primit tot timpul vorbe urate din partea lui si a mamei, iar interesul lui fata de mine a fost mereu doar unul financiar. Eu traiesc cu o alta femeie acum(nu suntem casatoriti dar urmeaza), avem impreuna cumparate o casa si o masina, iar salariile noastre ne ajung pentru rate si traiul de zi cu zi, daca ar fi sa platesc 25% din salariul meu nu as mai putea platii ratele.
As vrea sa va intreb daca este posibil intradevar sa ma gaseasca prin consulat,avand in vedere ca ultima oara nu au reusit, dar lucrurile se pot schimba mult in 3 ani, si daca da, legal sunt obligat sa-i platesc 25% din salariu, sau legile se aplica altfel datorita faptului ca sunt intr-o alta tara iar salariu este in euro? Eu sunt de acord sa-i platesc pensia care i-o plateam si pana acum, dar mai mult nu.
Multumesc anticipat!!
''Convenția de la Haga privind obligațiile de întreținere instituie un sistem mondial de obținere a pensiei de întreținere pentru copii și alți membri ai familiei. Prin convenție se creează un cadru legal comun între țările din UE și țările terțe, astfel încât autoritățile să coopereze în executarea creanțelor în materie de întreținere, iar debitorii să nu mai poată eluda obligațiile de plată părăsind UE. De asemenea, convenția prevede oferirea de asistență judiciară gratuită în cauzele internaționale de întreținere a copiilor. Convenția completează normele proprii ale UE privind recunoașterea și executarea deciziilor având ca obiect obligațiile de întreținere, care se vor aplica din 18 iunie 2011.''

Asta inseamna ca daca aveti un salariu inregistrat la un angajator din Spania, va va gasi cu acel venit.

Acum 3 ani nu era in vigoare acest acord de cooperare intre statele UE.

Nu are relevanta daca salariul este in euro, si nici ce cheltuieli aveti. Se tine cont numai de un procent din salariu care este strict necesar traiului, care nu se executa.
Poate nu va afla angajatorul, dar poate convinge instanta ca dvs aveti rezzidenta in Spania si puteti fi obligat sa platiti raportat la salariul minim pe economie de acolo
Buna daca copilu e major......mai trebuie sa-i plateasca pensie alimentara?[sau cum se cheama]
Da, pana la max 26 de ani daca studiaza si nu se intretine prin munca.
si mama nu are nici o obligatie? s-au gandit sa ia banii lu tata.... k doar lucreza pe euro.... nu se tine cont la o eventuala recalculare a pensiei de intretinere k omul are de intretinut o alta familie, k are rate de platit....k trebuie sa traiasca si el...

Alte discuții în legătură

Divort danielmaxim danielmaxim Stimati domni, va scriu pentru ca am ajuns intr-un impas si doresc un sfat sau chiar o colaborare cu un avocat interesat de cazul meu. Sunt din Sibiu, dar in ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara Rulzy Rulzy Buna ziua, In 2006 judeatoria a decis ca tata sa plateasca pensie alimentara sorei care locuia cu mama, iar mama sa-mi plateasca mie pensie alimentara care ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor asupra copilului major in facultate Ady22 Ady22 Parintii mei sunt divortati, si eu stau cu tata. Tata ameninta ca ma da afara din casa si ca nu mai imi da bani de mancare (dat fiind ca noi mancam separat si ... (vezi toată discuția)