avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mama mea a fost bãtutã. Ma poate sfatui cineva cum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mama mea a fost bãtutã. Ma poate sfatui cineva cum sa procedez?

Mama mea, handicapata permanent gr.I,accentuat cu insotitor, pe 09.06.2012, in timp ce se afla aproape de gard, in curtea noastra, a fost batuta de unul din vecini.
Vecinul i-a smuls peste gard, bastonul pe care aceasta il folosea drept sprijin pentru deplasare, si a lovit-o prin lovituri repetate in cap pana l-a spart, si pe umeri si maini pana a tasnit sangele.
Datorita loviturilor primite boala de care suferea s-a agravat si mama mea a beneficiat de 17 zile spitalizare si tot de atatea zile ingrijiri medicale de la medicul legist. Am facut plangere la politie, unde am anexat atat certificatul medico-legal cat si copie dupa fisa de spitalizare si dupa certificatul de persoana cu handicap.
Politia ,dupa vreo trei vizite de incercare de impacare cu acest individ, a dat drumul dosarului la procuratura.
Frumusetea de-abia acum incepe....
Dupa exact un an de la fapta vecinului,m-a sunat cineva de la Politie sa-mi spuna ca nu exista probe la dosar, nu sunt martori care sa ateste ca mama mea ar fi luat bataie, ca ar fi ceva probleme cu certificatul medico-legal in sensul ca procurorul il pune la indoiala si ca a cerut o contraexpertiza tot la medicina legala, si ca ne sfatuieste sa ne impacam cu acest vecin, ca sa se poata inchide dosarul.(....si dea bine si Politia Romana si Procuratura.....!!!)
Mentionez ca vecinul se lauda ca a cumparat cu bani si Politia si Procuratura, si o ameninta pe mama mea ca va intra in casa peste ea si o va omori daca nu-si retragere plangerea.Acest individ pozeaza atat de bine incat isi permite sa sfideze orice lege( inclusiv a bunului simt) si mai mult.....este "incurajat" si crezut de toata lumea....El a declarat in prima declaratie facuta ca recunoaste ca a lovit-o pe mama atat in cap cat si pe umeri si brate, apoi si-a schimbat declaratia recunoscand ca i-a aplicat doar 2-3 lovituri cu acel baston dar doar pe maini si ca restul vanatailor mama si le-ar fi provocat singura prin cadere, inclusiv in moalele capului, ca doar e.." damblagie"
Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez astfel incat conf. art.180 Cod Penal acest individ sa beneficieze de min 3 luni puscarie fara suspendare.
Cel mai recent răspuns: rrondella , utilizator 08:40, 8 August 2013
Depinde de felul in care va aprecia organul judiciar.

Este foarte greu sa se ajunga la o pedeapsa cu executare in astfel de cazuri si depinde foarte mult de parchet.
Multumesc, credeam ca este mai simplu, si ca parchetul respectiv va tine cont de faptul ca mama mea fiind o persoana handicapata ( mana dreapta si piciorul drept sunt paralizate ) este lipsita de posibilitatea de a se apara!
Este inuman sa lovesti cu atata salbaticie o persoana lipsita de posibilitatea apararii!!
Sau eu nu mai gandesc lucid sau ......intr-adevar acest individ a reusit cu niste bani sa-si asigure faptele.
Marele noroc al mamei mele a fost ca nu s-au format cheaguri de sange, ca altfel acum plangeam la mormantul ei!!!
E...asta e viata!!!!!!
Dar pentru faptul ca mama mea era in curtea casei cand a fost batuta nu pot face nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Lovirea unei persoane cu arma alba addyshau addyshau buna seara. am si eu o nelamurire, deci faza este urmatoarea: in plina zi, pe drum public, am fost lovit de catre 2 persoane, una fiind inarmata cu un lant ... (vezi toată discuția)
Vatamare mihaelaflo mihaelaflo in 25 ianuarie, fiul meu in varsta de 6 ani a fost lovit de un vecin (adult, aprox 50 ani), cu capul de bicicleta, pentru ca se plimba cu bicicleta prin fata ... (vezi toată discuția)