avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea unei persoane cu arma alba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea unei persoane cu arma alba

buna seara. am si eu o nelamurire, deci faza este urmatoarea:
in plina zi, pe drum public, am fost lovit de catre 2 persoane, una fiind inarmata cu un lant gros, lovitura de la lant mia provocat o rana la cap (placa contuza suturata cu bandaj compresiv 3 cm) , acea rana a fost cusuta cu 2 copci, apoi a urmat consultati, tomograf etc. a doua persoana ma lovit doar cu pumni, nelasand multe urme vizibile.

acum intrebarea mea , in ce categorie intra acest atac? tentativa de omor ?
deci ziua mare, pe drum public, lovitura la cap cu lantu de catre o persoana necunoscuta, fara nici un motiv intemeiat ( la politie a declarat ca mar fi confundat) . am avut un singur martor care a vazut totul, el fiind intro masina la circa 5 metri de locul unde sa intamplat accidentul. autori au fost recunoscuti si anchetati de politie.
am scos certificat medico legal de 9 zile de spitalizare, urmand sa vedem ce mai zice analizele si neurologul dupa sarbatori.

cat e pedeapsa pt aceasta fapta?
cat as putea cere despagubire ( amicabila) pt acest fapt, spitalizarea + daune morale.
daca nu ne impacam amical, ce e de facut mai departe?
am discutat cu un avocat, a zis ca imi ia 10mil pt inceput daca ne impacam, si daca e sa ajungem la judecata deja tariful creste.
orice sfat e binevenit. multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
addyshau, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:53, 30 Decembrie 2015
cat e pedeapsa pt aceasta fapta?

Eventuala pedeapsa poate fi apreciata numai dupa ce parchetul individualizeaza si incadreaza faptele celor 2 faptuitori
daca nu ne impacam amical, ce e de facut mai departe?

Daca apreciati util,puteti sa actionati in instanta faptuitorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire cu pumnul in fata, urmarile faptei capricorn71 capricorn71 Buna seara. Prietenul meu s-a certat cu un amic care i-a adresat injurii si amenintari, in urma carora prietenul meu s-a enervat si i-a dat un pumn in obrazul ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit cu o sticla si pumni in cap Nykey Nykey Buna ziua, In urma cu 5 zile am fost lovit in cap cu o sticla dupa care am fost lovit in continuare cu pumnii si picioarele in cap si alte parti ale ... (vezi toată discuția)
Mama mea a fost bãtutã. ma poate sfatui cineva cum sa procedez? rrondella rrondella Mama mea, handicapata permanent gr.I,accentuat cu insotitor, pe 09.06.2012, in timp ce se afla aproape de gard, in curtea noastra, a fost batuta de unul din ... (vezi toată discuția)