avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Servitute-obligativitatea medierii?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Servitute-obligativitatea medierii?

In cazul unei actiuni cu obiect de judecata "servitute", introdusa pe cale principala la 01.08.2013, este obligatorie ''Sedinta de Madiere"???=D>
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:09, 8 August 2013
Da, participarea partilor la sedinta de informare privind medierea este obligatorie sub sanctiunea inadmisibilitatii. Asadar invitati Dvs direct partea adversa la mediator sau apelati la serviciile mediatorului sa faca invitatia.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca eu din intamplare am constat ca, pe un amic de al meu este chemat in judecata intr-o actiune cu obiect de judecata "servitute'', Si am vazut ca cererea este inregistrata pe data de 01.08.2013, dar, inca nu este fixat termen de judecata. Reclamantii aveau ibligatia sa mearga la mediator pentru 'Sedinta de Informare".?
Eu ca parat, pot ridica exceptia inadmisibilitati si sa solicit respingerea actiunii pe cale de exceptie?
Cererea este posibil sa fi fost trimisa prin posta iar registratura a trecut data intrarii nu si a trimiterii. Daca este asa si cererea a fost trimisa pe data de 31.08.2013, sedinta de mediere nu era obligatorie.
In plus, instanta trimite catre reclamant, o adresa prin care i se pune in vedere ce anume mai are de facut de ex. de timbrat corespunzator, de precizat cererea, etc...
Ok,,dupa cate stiu cererea a fost depusa personal la 01.08. si nu trimisa prin posta.. Dar, se poate invoca dispozitiile N.Cod de proc.civ. care arata ca prima etapa a procesului civil este calea "amiabile," adica calea medierii"". si apoi calea procesuala de solutionare in instanta a "cauzei litigioase". Chiar si vechiul Cod proc.civ (720^1, si urm..) prevedea cale a amiabila, dar numai in litigiile comerciale. Insa noul cod a extins si la unele actiuni civile de drept comun. (Servitutea impune consider in mod imperativ calea amiabila printr-un mediator, deoarece se solicita un drept prin respectarea altui drept).
Eu va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte elibereaza mediatorul clodete clodete Buna ziua, Daca o parte doreste medierea,care este urmatorul pas pe care il face mediatorul? 1.Ii trimite celeilalte parti invitatie la mediere sau la ... (vezi toată discuția)
Mediere facuta de avocatul reclamantului lavy87 lavy87 Buna ziua , Sunt parte intr-un proces (parat) si am fost instiintata printr-o scrisoare sa merg in alta localitate la un cabinet de mediator la ,, sedinta de ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului de informare privind medierea glo glo o persona vine la mediator si zice ca nu doreste mediere. i se poate inmana certificat de informare mediere , fara a invita si a doaua parte la mediere? (vezi toată discuția)