avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit nevoi personale

Buna ziua!
Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. 2013 intru in pre+postnatal urmat de concediul de crestere al copilului.
Daca intrerup timp de 3 ani aceste executari este posibil sa se prescrie?
Multumesc!
Daca debitorul nu are cont la bana in momentul primirii adresei de poprire, nu exista poprire. Poprirea se infiinteaza numai pe raport juridic existent la momentul infiintarii popririi. Si, da, poprirea se prescrie.
Am vazut sentinte in care s-a constatat si perimarea popririi... depinde de judecator cat si cum citeste legea.
multumesc! e bine de stiut
nu s.a facut nici o poprire
aveam, inca mai am cont in banca, cel de salariu.
sper sa se prescrie!
Imi puteti spune va rog, in situatia in care creditorul face tert poprit un angajator (SC SRL) cu care debitorul a avut un raport de munca prin CM-ul incheiat, dar pana la infiintarea popririi a fost emisa decizia de concediere, iar tertul poprit nu a avut cum sa dea curs cererii si de atunci au trecut ceva ani, in aceste conditii se poate vorbi de prescriptia popririi?
Nu exista poprire, nu mai era raport juridic intre debitor si tertul poprit. De la momentul popririi, curge termenul de 3 ani, fiind un act de executare. Daca executarea este perimata, adica daca acel act nu e urmat de alt act de executare in termen de 6 luni, data de incepere a prescriptiei este de la momentul de dinainte de executarea silita ( fie o plata, fie declararea scadentei anticipate-la credite, etc. )
Buna ziua!
Au trecut deja 6 luni de cand nu mi s-a mai facut nici o poprire pe salariu. Vreti sa spuneti ca daca nu se mai plateste nimic timp de 3 ani, dupa vechiul cod de procedura civila, datoria nu se prescrie? Curge in continuare? pana cand?

A treia executare am primit-o dupa noul cod de procedura civila si s-a facut doar o singura plata, nici aceasta nu se prescrie?

Alte discuții în legătură

Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)