avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va rog sa ma ajutati in problema care o am.Bunica mea,are doua locuri la un cimitir in oras,locuri pe care le`a platit timp de 20 de ani(lasate,de bunica dansei).Acum mi se cere succesiunea,dar,nu am gasit actul de nastere al Strabunicei nici la arhivele nationale,nici act de casatorie prin care sa ateste gradul de rudenie(strabunica care a lasat locurile de la cimitir bunicei mele,fiind nascuta in 1881,ramanand vaduva,recasatorita)iar judecatorul spune ca nu poate face legatura intre bunica mea si strabunica,sa se convinga de gradul de rudenie..ce ma sfatuiti sa fac?!Nu am rude care sa`si aminteasca de atatia zeci de ani,strabunica fiind moarta din 1959,tatal meu avand 3 ani atunci!Multumesc,Diana.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 03:03, 11 August 2013
E cazul sa va adresati la arhiva de stare civila - in zona unde avea domiciliul strabunica.
La arhiva de stare civila puteti gasi extrasele de pe actele de stare civilă care fac dovada stării civile a strabunicii - nastere, casatorii, divort, deces.
Extrasele de pe actele de stare civilă se eliberează, la cerere, în următoarele cazuri:
- necesitatea dovedirii înregistrării naşterii unei persoane decedate (extras de naştere);
- necesitatea dovedirii înregistrării naşterii copilului de către părinţii decăzuţi din drepturile părinteşti (extras de naştere);
- necesitatea dovedirii unei căsătorii anterioare, după încetarea acesteia sau în cazul declarării nule a acesteia, divorţ sau deces (extras de căsătorie);
- identificarea neconcordanţei datelor din actul de stare civilă cu datele ce figurează în actele de identitate ale titularului;
Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada grad de rudenie MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Cum fac dovada gradului de rudenie? Unde pot sa gasesc documente care sa dovedeasca gradul de rudenie, tinand ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - lipsa documente malina_13 malina_13 Buna ziua, In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)