Buna ziua, Ma numesc I.C. si as ramane indatorat daca m-ati lumina si pe mine intr-o problema legata de un drep al tatalui meu legat de o adeverinta cu sporurile de conditii grele, mai precis : tatal meu printr-o cerere catre Consiliul de administratie al societatii unde a lucrat 36 de ani a cerut eliberarea unei adeverinte cu sporurile pe timpul lucrat in acele conditii( grupa I), cerere aprobata de toti in drept pe toata perioada lucrata mai precis 27 ani grupa I cu 75%. Serviciul resurse umane al societati a eliberat o adeverinta pentru 14 ani cu procent de 60%, neexistand un document cu valoare juridica care sa justifice adeverinta eliberata. Intrebarea mea ar fi: tatal meu printr-o actiune in instanta ar avea sanse sa castige avand o copie dupa cerea aprobata de catre Consiliul de administratie? In caz de castig cererea fiind din anul 2003 ar putea cere si alte daune avand in vedere ca au trecut 9 ani de cand este pensionar, timp in care pensia putea fi mai mare cu diferenta de ani si procent? Multumesc anticipat!
Tatal dvs poate reitera solicitarea in prezent. si in urma refuzului de a i se elibera acea adeverinta poate sesiza instanta sau institutiile abilitate (ITM-ul).