avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - unde? La notar sau in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - unde? La notar sau in instanta?

Sotul meu a parasit domiciliul in noiembrie 2012. Avem impreuna un copil minor in varsta de 8 ani. Am hotarat de comun acord sa divortam la notar, dupa care s-a razgandit. In iunie 2013 s-a mutat inapoi la domiciuliul conjugal cerandu-mi sa plec impreuna cu copilul.Acum sustine ca acel episod a fost o clipa de nebunie. In data de 5 iulie am introdus actele de divort in instanta iar in data de 6 iulie am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul si m-am mutat la mama. Nu i-am spus insa ca am introdus actiunea de divort. Acum vrea sa mergem la notar. Ce ma sfatuiti: sa merg in continuare pe cale judecatoreasca sau sa accept varianta divortului la notar?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:42, 8 August 2013
La notar ar fi mai rapid. Aveti grija ca in actul de divort sa fie prevazuta obligatia de a plati pensie de intretinere.
daca mergeti la notar oricum trebuie sa mai stati cel putin o luna timp in care poate sa se razgandeasca. sfatul meu : faceti o tranzactie la un avocat sau mediator (priceput) si depuneti-o la instanta.
vladfesan a scris:

daca mergeti la notar oricum trebuie sa mai stati cel putin o luna timp in care poate sa se razgandeasca. sfatul meu : faceti o tranzactie la un avocat sau mediator (priceput) si depuneti-o la instanta.

In ce consta aceasta tranzactie? E ceva suplimentar intampinarii pe care am depus-o deja?
este un act semnat de ambele parti prin care va intelegeti asupra divortului si asupra capetelor accesorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/pensie alimentara/ custodie minor Dexxaya Dexxaya Buna ziua! Pe scurt, eu si sotul( inca) ne am casatorit in luna ianuarie, iar in luna mai, s a nascut si copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Nu ne ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti ContSters141851 ContSters141851 buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)