freeelis a scris:
Eu nu sunt de aceasta parere. Daca este angajat pe alta functie , tot munca la negru ar fi ?
Daca este angajat pe orice functie (= a incheiat un contract individual de munca), atunci nu mai este munca la negru, indiferent de functie. Asociatul unic poate fi angajat cu contract de munca pe orice functie in firma sa, de la femeie de serviciu pana la director general.
Eu vad o problema cata vreme nu este angajat ca nimic, iar rolul de asociat (= patron, investitor)
il are numai in baza actului constitutiv al societatii (care desigur nu este contract de munca sau de mandat, ci contract de asociere / infiintare pers. juridica).
Daca am admite ca asociatul unic al unui SRL poate presta munca fara sa aiba contract de munca, atunci trebuie sa admitem si ca actionarii dintr-o societate pe actiuni pot lucra fara cim. Ultima S.A. pe care am vazut-o de aproape are vreo 200 de actionari - cred ca ar putea pune pe roate o fabrica mititica in care sa lucreze toti 200 fara nici un contract de munca, fiindca sunt actionari toti.