"Curtea Europeana de Justitie, preocupata de a asigura aplicarea imediata si superioritatea dreptului comunitar, nu lasa deloc alegere sistemelor juridice nationale.
Potrivit jurisprudentei Curtii, aplicarea regulii comunitare cu efect direct nu este conditionata de abrogarea formala a regulii nationale contrare.
Prin urmare, desi art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat nu a fost modificat, durata concediului de odihna nu mai este afectata de concediul medical.
Astfel, hotararea Curtii Europene de Justitie este obligatorie si pentru instantele din Romania, fapt pentru care, dispozitiile art. 145 alin. (2) din Codul muncii potrivit carora concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat nu mai sunt aplicabile pentru situatiile in care salariatii au fost in concediu medical.
Prin urmare concediu medical nu mai diminueaza concediul de odihna."
vasazica, este obligatoriu pentru instantele din tara noastra;cu angajatorul veti ajunge aici, daca el nu intelege.... ;)
Concediu medical
calexe
este legal ca unele firme sa scada din zilele de concediu de odihna, cele de concediu medical ? dupa bunul lor plac la 2- 3 zile cm ,scad 1 zi de co . (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
rat maria
Buna ziua .
O angajata a firmei noastre care are contract de munca pe perioada nedeterminata si 20 de zile de concediu legal , a lucrat in 2012 in perioada ... (vezi toată discuția)