avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere reexaminare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere reexaminare

buna ziua

pentru o cerere de divort care se pare ca nu a avut toate documentele complementare (complement taxa timbru, inscrisuri pentru probele din cerere etc) si pentru care se pare ca s-a trimis instiintare de la judecatorie, care instiintare nu am primit-o in schimb, in urma sedintei de ieri s-a dat solutia :

"Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anuleaza cererea. Cu cerere de reexaminare. Pronuntata in sedinta publica.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 07.08.2013"

Ati putea sa imi spuneti va rog ce reprezinta aceasta cerere de reexaminare?
Aceasta solutie e definitiva? Mai este posibil sa duc documentele aditionale cerute si sa se continue procesul? sau trebuie depusa o noua cerere si reluat tot procedul de la inceput?

multumesc in avans
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
eusebiu100, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusebiu100 , utilizator 15:54, 8 August 2013
Daca ati fi depus taxa de timbru si celelate inscrisuri soliitate de instanta prin adresa in termenul indicat de aceasta si dintr-o eroare (spre exemplu, s-ar fi calculat o taxa de timbru neconforma cu dispozitiile legale, desi dvs. achitaseti taxa corespunzatoare ori la dosar nu exista o dovada a comunicarii adresei instantei catre dvs.) puteati face cerere de rexaminare. In schimb, daca nu va aflati intr-o astfel de situatie, trebuie sa depuneti cererea din nou.
Trebuie verificat dosarul si vazuta procedura de citare/comunicare.
am depus taxa de timbru initial in valoare de 39 lei insa intre timp s-a majorat iar judecatoria a facut o citatia prin care exorima faptul ca mai trebuie achitat inca 61lei.
Pe langa acest complemet de taxa mai se cerea anumite inscrisuri dovedotoare pe care nu am apucat insa se le depun.

as putea sa cer cerere de reexaminare pe baza faptului ca s-a majorat taxa de timbru intre timp?

In caz ca trebuie sa fac o noua cerere, ramane valabila taxa de 39 lei platita initial?

Toate aceste lucrcuri, trebuiesc discutate direct cu judecatorul?
multumesc in avans
Dvs. datorati taxa de timbru potrivit relglemantarilor in vigoare la data introducerii actiunii. Daca instanta v-a pus in vedere suplimentarea taxei de timbru, inseamna ca ati introdus actiunea ulterior intrarii in vigoare a OUG 80/2013. Daca ati primit adresa de la instanta si nu v-ati conformat, nu aveti motive sa solicitati reexaminarea.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Madalina Pascu, Avocat
Asta ar insemna ca intr-o luna jumatate de la data introducerii dosarului doamna sa fi fost instiintata, termenul sa fi trecut si instanta sa se fi pronuntat... rapid. Cam prea rapid.

Alte discuții în legătură

Cerere de restituire cauțiune anulată. ce trebuie să fac în continuare ca să-mi pot recupera banii? andrea_u andrea_u Buna seara, In 2014 februarie am castigat primul proces impotriva unui IFN - anularea executarii silite. Iar in aprilie 2014 a fost aprobat si restituirea ... (vezi toată discuția)
Va rog dati-mi ajutor, am termen pe 23.07.2014 vrica vrica Un partener a solicitat unui BEJ executarea silita a unui BO prin executor in corespondenta purtata el recunoaste ca i-am achitat o parte de creanta Eu am ... (vezi toată discuția)