avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere de restituire cauțiune anulată. Ce trebuie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere de restituire cauțiune anulată. Ce trebuie să fac în continuare ca să-mi pot recupera banii?

Buna seara,

In 2014 februarie am castigat primul proces impotriva unui IFN - anularea executarii silite. Iar in aprilie 2014 a fost aprobat si restituirea cautiunii (Tribunal).
In 2014 mai - a doua executare silita - proces castigat in 2014 noiembrie (Judecatorie)
In 2017 septemrbie - am depus cererea de restituire a cautiunii, Am primit cu intarziere (data postei depasea cu mult termenul cand trebuia eu sa depun actele), o informare ca nu am precizat cine este paratul, si cine este avocatul meu si nu am platit taxa de timbru de 20 de lei.
Am vrut sa depun cat de repede am putut o noua cerere in care sa mentionez toate partile implicate in procesul initial (IFN si eu) ,dar doamnele de acolo au zis ca nu e nevoie, ca doar taxa de timbru e problema, am platit taxa de timbru.
Primesc iar acasa un plic cu intarziere, in care mi se zice ca din cauza ca NU AM INTELES sa depun la dosar ce mi s-a cerut adica, cine e paratul, cine e avocatul meu etc, se anuleaza cererea mea:
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Anulează cererea formulată de petentul. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, la Judecatoria

Nu am stiut ce sa fac asa ca am depus o cerere de reexaminare a anularii cererii. Am primit plic iar acasa ca nu am platit taxa de timbru...desi dupa cum v-am zis am platit-o.
Buuun.
Caut azi pe net dosarul si scrie asa:
"Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării, invocată de instan?ă din oficiu. Anulează ca netimbrată cererea de reexaminare a încheierii de şedinţă din data de 13.11.2017 pronunţate în dosarul nr. al Judecătoriei. Definitivă. Cercetată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică azi."

Va rog sa imi spuneti:
1. Ce trebuie sa fac in continuare ca sa obtin restituirea cautiunii?
2. La primul proces castigat, am depus doar cererea si nimic altceva si mi s-a restituit cautiunea, de ce acum trebuie sa depun alte acte (cine e paratul, si ce avocat ma reprezinta) care deja sunt la dosar? De ce trebuie sa platesc taxa de timbru de 2 ori?
3. Conteaza faptul ca prima data era la Tribunal (cand am primit inapoi cautiunea) iar acum e la Judecatorie dosarul?

Va multumesc,
Andrea
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrea_u , utilizator 13:18, 5 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea cererilor in procedura regularizarii este extrem de controversata si practica judiciara difera oarecum de la o instanta la alta. Da, este posibil ca instantele de la judecatorie sa fie mai energice in solicitari catre petent si in aplicarea art.194-197 cpc decat o instanta de tribunal, intrucat au si dosare mai multe de solutionat si interesul de a le rezolva cat mai rapid justifica masurile dispuse. In mod normal ar fi trebuit sa va conformati masurilor dispuse de instanta si nu sa va luati dupa opinia registratoarei. Introduceti o noua cerere pentru restituirea cautiunii. Nu se intelege de ce spuneti ca "trebuie sa platesc taxa de timbru de 2 ori", pentru ca de fapt nu o platiti de doua ori pentru acelasi lucru.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Va multumesc mult de tot pt ajutor.

Pot sa scot dosarul vechi si sa introduc aceleasi acte? Sau trebuie sa scriu/xeroxez altele?

Spuneti-mi va rog daca am uitat ceva, ca as vrea sa pun toate actele necesare la dosar fara sa uit ceva:
- cererea restituirii cautiunii cu mentiunea partilor - in 3 exemplare cu inscrisul "conform cu originalul"
- copie dupa decizia pronuntata in apel - in 3 exemplare cu inscrisul "conform cu originalul"
- dovada achitarii cautiunii solicitate - in original, fara copii
- banuiesc ca tb sa platesc din nou timbru fiscal de 20 de lei

Am mai uitat ceva? Va multumesc pt raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înscrisurile anexate se depun, în copie certificată pentru conformitate. Înscrisurile depuse în original nu vor putea fi retrase decât după ce se vor lăsa copii legalizate de grefierul instanței unde au fost depuse. Înscrisurile depuse în copie la dosar nu pot fi retrase de părți. Cele enumerate de dvs sunt corecte, insa ca sa nu patiti ca data trecuta va recomand sa apelati la un avocat pentru completarea cererii de restituire in mod corespunzator.
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare împotriva încheierii prin care a fost anulatã cererea de chemare în judecatã Bachus20 Bachus20 Buna ziua! In urma cu 1 luna am formulat o plangere contraventionala pentru tractarea masinii mele de pe str. Berthelot, la aproximativ 2 saptamani dupa ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire marius s marius s Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul raspus din partea instantei: Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU Tip solutie: Încheiere Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare eusebiu100 eusebiu100 buna ziua pentru o cerere de divort care se pare ca nu a avut toate documentele complementare (complement taxa timbru, inscrisuri pentru probele din cerere ... (vezi toată discuția)