avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Acte aditionale la contractul de arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Acte aditionale la contractul de arenda

buna ziua,
Parintii mei au dat in arenda un teren si au un contract de arenda semnat in 2011 si de la primarie au inteles ca trebuie sa semneze un act aditional privind plata impozitului pe profit dar arendasul nu a venit inca.
Daca nu semneaza se intampla ceva parintilor mei (tata), trebuie sa plateasca si arendatorul impozit?in ce constau aceste acte aditionale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 16:58, 8 August 2013
In acel act aditional se va insera o clauza care va cuprinde modalitatea de plata a impozitului pe profitul obtinut. Arendatorul trebuie sa decida asupra platii impozitului de catre dansul, sau plata impozitului de catre arendas cu retinerea acestei sume din cota de arenda. Trebuie sa luati legatura cu arendasul pentru a vedea daca dansul doreste plata impozitului pentru cota ce va revine. Dupa semnarea actului aditional, acesta se va inregistra la consiliul local si va merge catre ANAF pentru a va calcula impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venitul din arenda cata14dc cata14dc Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract arenda cordun cordun buna ziua, Tatal meu are un contract de arendare incheiat in anul 2011 pentru o perioada de 10 ani (el fiind arendatorul). A fost chemat sa semneze un act ... (vezi toată discuția)