Cum as putea rezolva urmatorul caz?
Am un contract de inchiriere cu primaria pt o locuinta ANL. In iunie 2007 am obtinut prin credit bancar, in proprietate, un apartament in care nu am putut sa ma mut datorita conditiilor precare in care se afla.
Conform prevederilor, contractul de inchiriere trebuia reziliat, a.i. in octombrie 2007 am primit din partea primariei o notificare prin care mi se solicita predarea imediata a locuintei. In urma unei cereri scrise prin care explic situatia (nu exista conditii de locuit: copilul meu avea doar doua saptamani si urma sa fie operat; sotul meu sufera de astm; bani pentru renovarea spatiului nu aveam) am fost "pasuiti" pana in data de 20 februarie 2009. La aceasta data am primit o alta notificare prin care ni se aduce la cunostinta ca termenul de predare a locuintei este de 30 de zile de la primire. "In caz de neprezentare, primaria isi rezerva dreptul de a actiona in instanta pt rezilierea contractului si evacuare cu obligarea la plata cheltuielilor de judecata". In 16 martie, am primit CITATIE, in calitate de parat, in proces cu primaria, desi cele 30 de zile de la primirea notificarii nu au trecut.
Ce pot face in acest caz?
Care poate fi valoarea cheltuielilor de judecata?
Mentionez ca am inceput renovarea apartamentului proprietate, dar pt finalizare mai am nevoie de cel putin o luna!
Va multumesc!
pai pentru o luna.....desi nu e fair play......solicitati un termen pentru angajare aparator.
Apoi formulati intampinare si o depuneti. daca instanta va ramane in pronuntare la cel de al doilea termen, va dura ceva timp pentru motivare, redactare si comunicare hotarare. cam vreo luna pe putin.
Cheltuieli de judecata.....nu cred ca sunt mari. primaria are juristii sai, nu avocati .
Incercati sa trageti de timp o luna cu cererea pentru aparator, insa totodata sa puneti la punct si apartamentul dumneavoastra. Din cate am vazut cei de la primarie au fost intelegatori cu dv si ar trebui sa-i respectati si dv
pari sa cunosti mai ulte despre aceste situatii: te rog lamureste-ma si pe mine. acum 4 ani am cumparat un apartament, insa pe numele fratelui meu si al sotiei sale pt ca eu nu preimeam credit, avand un salariu necorespunzator. de vreu an tot ziceam sa fac actele de vanzare cumparare intre el si mine, eu fiind de fapt cel care a platit ratele tot timpul; tot eu il si ocup, dar la momentul asta totul este pe numele lor. intre timp am primit de la anl o locuinta pt tineri. am fost de fapt nominalizat pe o lista de atribuire si in toamna cand vor fi gata, daca reconfirm conditiile, voi semna un contract de inchiriere cdu primaria. deci pot sa amaq vanzarea cumpararea apartamentului meu pana atunci; dar ce fac dupa, pt ca daca fac actele cu fratele apar la fisc, iar astia de la anl ma verifica si banuiesc ca-mi reziliaza contractul de inchiriere si ma evacueaza.actele de cumparare ale apartamentului trebuie facute mai devreme sau mai tarziu bpt ca la anu ma insor si vreau sa am acel apartament pe numele meu pana in casatorie pt ca in caz de divort sa nu fie bun comun. oricum nu-mi place nici situatia ca apartamentul meu e pe numele fratelui meu, deci trebuie rezolvata situatia cumva dar sa nuy ma afle cei de la anl. exista vreoi solutie sa fac si vanzarea cumpararea cu frate-miu si inchirierea cu primaria?pot face cu frate-miou vreun act de vanzare cumparare dar care sa nu apara la fisc si la cadastru? sau o alta forma de transfel a proprietatii catre mine; un act pe care sa-l fac dupa ce semnez inchirierea cu primaria si care sa dovedeasca ulterior ca apartamentul imi apartine si ca l-am dobandit innainte de casatorie? gandeste-te bine si da-mi un raspuns te rog ! e belea mare si ma preseaza timpul!.daca e nevoie si cunosti problema vb si pe telefon .multumesc! ast raspuns!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Chirias anl
nic1
in urma cu 2 ani am primit o locuinta ANL.
contractul de inchiriere a fost facut pe numele sotului,de care sunt despartita in fapt.
ma ameninta ca merge la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj?
diana_vl
Buna ziua.Intre parintii mei exista posibilitatea aparitiei divortului(partea masculina-dictator cu fam).Ei au cumparat in rate un ap.cu 3 camere,intrand in ... (vezi toată discuția)