Buna ziua.Intre parintii mei exista posibilitatea aparitiei divortului(partea masculina-dictator cu fam).Ei au cumparat in rate un ap.cu 3 camere,intrand in posesia lui in tp-ul casatoriei(pe contractul de proprietate e trecut doar tata-nu stiu de ce nu apare si numele mamei).Mai am un frate care primise cu titlu de donatie din partea mamei si a fratelui ei un apartament de 2 camere,apartament pe care tatal meu l-a "gestionat"ca tutore in numele fratelui meu,ulterior tata a si vandut acest apartament(fratele era minor in aceea perioada si cand l-a dobandit ca donatie si cand i l-a vandut tatal in 1999).Cu banii luati de pe apartamentul fratelui, taicameo a renovat apartamentul de 3 camere in care locuiam noi familia ,fara a-i pune nici un ban de-o parte ,fara a-i da nimic fratelui meu.In cazul in care parintii ar divorta....si ar trebui sa faca partaj pt apart de 3 camere,fratele meu poate sa ceara bani sau dreptul de-a locui in ap, tinand cont ca i s-a vandut apartamenul primit ca donatie cat el a fost minor(acum are 24 de ani) si nu a avut nici un bebeficiu(banii luati pe el nu au fost folositi pt minor)?Ce se poate face?Va multumesc tuturor anticipat!
In primul rand nu are nici o importanta ca in titlul de propietate al ap cu 3 camere apare doar tatal dvs, in caz de partaj apartamentul se imparte. A doua problema, daca fratele dvs a avea sub 14 ani la momentul instrainarii imobilului primit ca donatie,tatal dvs avea nevoie de acordul autoritatii tutelare, daca avea peste 14 ani tatal dvs avea nevoie si de acordul sau in a instraina acel bun, daca acestea lipsesc contractul poate fi anulat, iar fratele dvs ori sa recupere fostul apartament in natura ori sa primeasca daune de la tatal dvs.
Donatie, mostenire
iolandagus
buna ziua, am si eu o situatie mai speciala. in urma cu 4 ani de zile am descoperit ca bunica mea din partea paterna are probleme psihiatrice+ neurologice iar ... (vezi toată discuția)