avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune concubin

Buna ziua,sunt intr-o situatie dificila cu copilul meu de 6 ani jumatate,
In data de 20 iulie am fost agresata cu pumnii in cap de catre tatal copilului meu, am fost amenintata cu moartea, injurata… am inceput sa strig dupa ajutor si la usa noastra a apraut o vecina care a incercat sa ne linisteasca ptr.ca ne facem de ras…etc.
Am reusit pret de cateva minute (10) sa- inregistrez momentul cand imi dadea pumni si a venit vecina la usa noastra. In acea seara el i-a spus si vecinei ca pleaca, a smuls unitatea centrala de la calculator si a plecat.
Aceste lucruri s-au petrecut sambata seara pana in ora 24.00. Luni dimineata la ora 4,00 s-a intors si s-a culcat, fiind beat.
A doua zi i-am facut bagajele ptr.a pleca asa cum a promis si dupa amiaza am schimbat yala de la usa, acasa fiind si el. Nu a spus nimic si nu a mai venit acasa pana a doua zi pe la ora 3 dimineata cand usa era incuiata.
A lipit yalele cu picatura si partea de jos a usii. Dimineata am plecat cu copilul la un spital universitar in alta localitate si am rugat o ruda sa vina ptr a schimba yala din nou intrucat nu se putea inchide usa.
Bineinteles ca avand mutatie in apartamentul meu proprietate personala, considera ca este dreptul lui sa locuiasca acolo pana probabil o sa-i fac un proces ptr.evacuare, care dureaza si chiar nu-mi pot permite financiar.
Am venit acasa de la spital dupa 2 saptamani,nu am putut intra in casa, m-am dus la o ruda si a doua zi am facut plangere penala si am sesizat protectia copilului unde am cerut ordin de protectie ptr.mine si copil.
Intre timp s-au audiat 2 martori, vecina si o ruda si i s-au trimis 2 invitatii pe care nu le-a onorat.
Imi puteti spune cate invitatii poate amana?
Cat de valabila este acea inregistrare pe care am facut-o cu frica in oase, neavand un certificat medico-legal intrucat imi era foarte rusine sa fac acest lucru in ziua de luni si m-am mobilizat doar dupa ce am discutat cu prieteni, de la politie spunandu-mi ca inregistrarea daca nu a fost autorizata nu e valabila…
Cat de repede se misca cei de la protectia copilului si violenta in familie intrucat este destul de dificil sa stai pe capul altor familii…?
Ce alte solutii puteti sa-mi dati… va rog am nevoie de suport ptr. ca nu stiu cum sa mai fac fata situatiei si presiunilor celui mic de a ajunge acasa,cata rabdare sa am ….?

Va multumesc!
Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.

([ link extern ] )

faceți asta și scoateți-l din casă. nu are absolut niciun drept asupra apartamentului.
după aceea, eu aș merge cu cineva care să mă ajute să sparg ușa și să montez altă yală.
dacă vine să facă scandal, aș suna la 112.
va primi cel puțin amendă pentru tulburarea liniștii publice.

cei de la protecția copilului nu v-au sfătuit să solicitați ordin de restricție împotriva agresorului?
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
lara12, utilizator
Doamna scumpa, Protectia copilului nu este judecator ca sa emita ordin de protectie!
Urgent mergeti la judecatorie, cu plangerea de la Politie, cu certificatul IML, cu nume de martori si cereti evacuarea prin Ordonanta presedintiala.
Ce asteptati de la DGASPC?
Mai insistati la Politie, exista Politia de proximitate, aveti si dvs. un asemenea politist care are sarcina sa medieze conflicte! Stati toata ziua pe capul lor, daca politistul de proximitate va amana, cereti urgent audienta la seful Politiei sau la unul din sefi.
Este perioada concediilor, este canicula, functionarii statului nu se misca daca nu sunt manati cu biciul!
Am o saptamana de cand am depus cererea ptr. ordin de protectie ptr mine si copil,

Maine ma vad cu ei la ora 10,00.O sa-mi iau si contractual de vanzare cumparare si inregistrarea audio facuta, dar de unde sa scot certifiat medico-legal, nu-l am, la cati pumni am primit am umblat o saptamana ametita si am fost obligata sa plec cu cel mic care avea pneumonie si otita si o groaza de probleme de sanatate...

Spuneti-mi chiar se poate sa fac acea notificare la notar , sa o depun la politie si gata???
chiar e posibil? maine la prima ora fac asta...va rog dati-mi un cadru legal ceva, multumesc
Se tine cumva cont de martorii care au audiat inregistrarea facuta de mine si de faptul ca prietena mea care este in Anglia mi-a vazut vanataile de pe maini si faptul ca nu-mi puteam misca mana drepta ptr ca a vrut sa mi-o rupa?
Se tine cont de martorii care doar au vazut ca sunt vanata si mi-au ascultat situatia atunci cand le-am povestit?
Doamna, nici acum nu e tarziu sa mergeti la Medicina legala. Hartia de la ei e foarte importanta, si eu am facut ca dvs. si lipsa acelui certificat s-a vazut in procesele urmatoare.
De acel certificat medico-legal aveti nevoie si la ordinul de restrictie, si la incredintarea minorului, la programul de vizita, etc.
Nu puteti chema prietena din Anglia de fiecare data sa depuna marturie.
Va spun cu toata sinceritatea, de acum a inceput un razboi indelungat, trebuie sa aveti nervi foarte tari ca sa rezistati si sa va ocupati si de copil.
Pe parcurs, vor disparea si prietenii, vecinii se vor face ca nu va vad, nu veti putea discuta cu nimeni, fiindca toata lumea se fereste sa fie chemat martor in procese, asa ca mai bine nu vad/nu aud.
Procurati-va hartii, ele se multiplica si sunt dovezi in fiecare dosar care va urma.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu. pot obține ordin de restricție împotriva fratelui meu? Mikhelas Mikhelas Buna ziua. Daca fratele meu mi-a violat domiciliul, in mod repetat, si pot dovedi acest lucru, pot obtine un ordin de restrictie? Am dovezi video cat si ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)