avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inscrierea privilegiului imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inscrierea privilegiului imobiliar

Acum vreo doua saptamani spuneam intr-o alta discutie ca am planificat inscrierea privilegiului imobiliar pentru un apartament cu restante.
Nu mai facusem acest lucru din anul 2011. Atunci am platit 100 lei plus 0,1% calculat la suma totala datorata de restantier.

Acum luni 5 august 2013 am mers la OCPI pregatit cu cererea, listele de plata pe ultimile 3 luni, o adresa de inaintare, o copie a actului de proprietate a restantierului si cu 101 lei in mana.
Surpriza a fost ca nu am mai platit nici un ban. Am intrebat unde platesc si cat iar cel care-mi primea actele mi-a spus ca nu se mai plateste nimic. Doar ca ar trebui sa platesc 10 lei pentru a consulta cartea funciara dar avand in vedere ca erau elementele clare pe actul de proprietate, apartament cumparat relativ recent, nu mai este cazul sa consult cartea funciara.
Am depus actele pe 5 august la biroul "primiri" iar pe 7 august am luat de la birolul "eliberari" documentul prin care s-a inscris privilegiul imobiliar pe apartamentul XX , proprietar ZZ, in favoarea asociatiei pentru debitul de xxx lei...

Am scris acesta pentru ca e o informatie proaspata. Unii dintre utilizatorii forumului chiar intrebau de unde sa suporte asociatia taxa de inscriere a privilegiului s.a.m.d.
Daca va foloseste, ma bucur. Va astept cu comentarii si intrebari.

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 16:20, 13 August 2013
imediat dupa ce au survenit normele de modificare a taxei judiciare,am postat topic in "Documente utile ",in care am precizat noutatea placuta de scutire de la taxa in cazul instituirii privilegiului imobiliar si concomitent ,noutatea neplacuta ,de introducere a taxei in cazul cererilor pentru depunerea documentatiei necesare la infiintarea asociatii de proprietari
Nu vor mai fi scutite de taxa judiciara de timbru nici cererile pentru inregistrarea asociatiilor de proprietari, de locatari sau mixte. Mai precis, acest tip de cerere va fi taxat, conform noilor dispozitii, cu 20 de lei.
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
ynocentta, utilizator
Vad ca insistati si cred ca o faceti numai ca sa postati, sa postati orice... Am pierdut vremea si-am cautat in "Documente utile". Nu am gasit nici un document postat acolo de @ynocentta cu privire la taxa pentru privilegiu imobiliar si nici cu privire la cei 20 de lei de care amintiti.
Lincul pe care-l postati mai sus duce la un articol publicat pe avocatnet fara sa apara numele dumneavoastra nici macar la comentariile ce urmeaza dupa acel articol.

Poate va este mai usor sa intelegeti daca recititi ceea ce am scris. Am explicat ceea ce se intampla, ceea ce mi s-a intamplat, in practica.
Ar fi frumos acum sa spuneti ca dumneavoastra ati inscris un privilegiu imobiliar cu cateva zile inaintea mea fara sa platiti la OCPI.
Am mai gasit un indiciu, legea pentru modificarea legii cadastrului care pare a fi in vigoare din 1 august 2012.

Legea nr. 133/2012 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 506, din 24 iulie 2012.
43. La articolul I punctul 38, alineatul (3) al articolului 69 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(3) Pana la data de 31 decembrie 2020, titularii sarcinilor inscrise in registrele de transcriptiuni-inscriptiuni vor solicita deschiderea cartilor funciare pentru imobilele in cauza, in conditiile prezentei legi, si transcrierea sarcinilor valabile, cu scutire de la plata tarifelor.”

www.avocatnet.ro/content/art...

Parca am trai o aventura:), oare are a face cu scutirea de la plata taxei de inscriere a privilegiului:hm:....
Daca are legatura inseamna ca eu am platit degeaba taxa de inscriere a privilegiului in noiembrie 2012:slap:
L.C.
In luna mai am intabulat 9 privilegii imobiliare fara a platii vreo taxa. Am platit doar ptr extrasul de carte funciara 20 lei deoarece nu cunosteam numele proprietarului.

Am spus acest lucru in iunie si in topicul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for... .

O zi buna sa aveti!
Multumim pentru informare.
Macar acum se respecta prevederile legii 230/2007 spre deosebire de luna noiembrie 2012, data la care s-au petrecut cele povestite mai sus.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif de inscriere a privilegiului asociatiei de proprietari in cartea funciara Alexandru Ardeleanu Alexandru Ardeleanu Buna ziua, Problema careia ii caut un raspuns se pune in felul urmator: Doresc sa inscriu in Cartea Funciara privilegiul cu rang ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu MicaCris MicaCris Suntem o asociatie de proprietari si avem un restantier pe care l-am dat in judecata , s-a emis o hotarare. Am dori pentru a ne asigura mai bine sa instituim ... (vezi toată discuția)