avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Conflict de interese?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Conflict de interese?

In cazul in care unul din membrii comisiei de evaluare este ruda de gradul 1 cu 3 din angajatii ofertantului se poate considera ca fiind in conflict de interese? In cazul in care vorbim de conflict de interese va rog sa mi spuneti unde pot gasi acest temei legal. Multumesc, Iulia A
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:13, 12 August 2013
In anuntul din SEAP ar trebui sa ceara o declaratie ca nu exista relatii de rudenie cu mai multe persoane din Autoritatea contractanta si trebuia facuta o declaratie in acest sens. Daca au dat declaratia in fals, pot raspunde penal daca faceti sesizare. Daca aveti dovezi puteti depune si contestatie la CNSC
Depinde cu cine este ruda.Daca este ruda cu portarul, soferul si secretara ofertantului nu este conflict. Conflict de interese pentru membrii comisiei este doar cel de la art.68 si 69 din OUG 34.

Daca nu intra sub incidenta art.68 sau 69, va recomand totusi sa scoateti din comisie membrul respectiv, pentru a nu fi interpretabila incidenta art.66.Asta in cazul in care dvs, sunteti AC. Daca sunteti ofertant puteti proceda cum a scris colegul prin sesizarea ANI, sau CNSC sau AC, daca cunosteti situatii de la 68, 69 sau 66(daca este relevanta relatia).
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
vlad nicolae, moderator
Buna ziua, persoanele respective detin functia de economist si informatician. In aceste conditii cred ca oricine ar putea suspecta membru din comisie de impartialitate. Am uitat sa mai preciz un aspect... membru evaluator a fost angajat al ofertantului acum 16 luni. Va multumesc mult,
Problemele in general izvorasc din relatiile membrilor cu persoane cu functii de conducere sau decizie din cadrul operatorului. Avand in vedere ca membrul in comisie a fost si angajat al operatorului, cel mai simplu, ca sa nu aveti probleme nascute din interpretari, inlocuiti membrul din comisie conf. art.75 , alin.5 din HG 925, in baza art. 69, lit. c din OUG 34, si nimeni nu va mai avea nimic de comentat.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitatea conceptului de "conflict de interese" in legislatia achizitiilor publice Cornelissa Cornelissa [b]Membrii din comisiile de evaluare[/b] a contractelor de achizitii publice care constata o serie de aspecte ce se pot incadra la situatia de \"[b]conflict de ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica: participa 2 firme care au administrator si actionar comun georgepop829 georgepop829 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti daca urmatoarea situatie reprezinta un motiv de descalficare de la o licitatie pentru 2 firme: Firma A are un ... (vezi toată discuția)
Declaratie de confidentialitate mirceamonac mirceamonac Sotia este in concediu de maternitate iar firma acesteia participa la o licitatie unde sotul face parte din comisia de evaluare. Contractul de munca al sotiei ... (vezi toată discuția)