avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie publica: participa 2 firme care au ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie publica: participa 2 firme care au administrator si actionar comun

Buna ziua,

Va rog sa imi raspundeti daca urmatoarea situatie reprezinta un motiv de descalficare de la o licitatie pentru 2 firme:
Firma A are un administrator si unic asociat pe X.
Firma B are administrator si asociati pe X si Y.

Apare un conflict de interese? Nu sunt respectate conditiile art.69, 181, 180?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:26, 14 Ianuarie 2015
Nu este prevazut explicit in OUG 34 si HG 925, dar se incadreaza la art.66.
Pentru achizitiile pe fonduri europene (POS), in procedurile operationale situatia este mentionata explicit ca incadrandu-se la conflicte de interese.
Multumesc!
Am citit art.66 si aveti dreptate. Totusi formularea nu este clara, depinde mult de interpretarea autoritatii contractante.
Asa este, depinde de interpretarea AC.
Din nefericire, prea multe decizii sunt lasate la latitudinea AC, pentru ca ulterior sa fie catalogate ca ilegale, in situatia in care nimeni nu te indruma.
Dar, in situatia data, exista precedentul interpretarilor AM-urilor pe fonduri, care identifica situatia ca incadrandu-se in art.66.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
vlad nicolae, moderator
intradevar, pe considerentele art 66 din OUG se poate considera situatia d-voastra ca fiind un caz de concurenta neloiala. Eu zic ca pot fi descalificati amandoi ofertantii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? iulia1981 iulia1981 In cazul in care unul din membrii comisiei de evaluare este ruda de gradul 1 cu 3 din angajatii ofertantului se poate considera ca fiind in conflict de ... (vezi toată discuția)
Lipsa document calificare nikitamv nikitamv ce intampla daca din oferta unui operator economic lipseste unu sau mai multe documente de calificare, ii pot respinge oferta si daca da, pe ce articol. ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie ibitza78 ibitza78 Buna ziua! La o licitatie deschisa participam in asociere cu o firma de leasing X. Atat liderul asocierii, noi, cat si asociatul X am uzat de dreptul ... (vezi toată discuția)