avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla solicitare a certificatului de nastere romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla solicitare a certificatului de nastere romanesc

Buna seara tuturor, am asa o problema: am depus actele pentru obtinerea certificatului roman printr-un intermediar, mi-a zis ca a fost depus dosarul la Bucuresti, dupa ma dus de nas 2 ani, si pina la urma a zis ca dosarul meu sa pierdut nu mai este, eu am fost nevoit sa-l fac singur, l-am facut in 48 ore la consulatul din Chisinau.
Tot ok,am obtinut si pasaportul, am plecat din tara si dupa un an imi vine scrisoare precum ca eu am solicitat repetat actul de stare civila si ei vor sa-mi anuleze certificatul valabil si sa mi-l dea pe asta nou. Ce pot face? Cine imi poate da un sfat, multumesc anticipat.

[Va rog nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este greu de citit + incalcati Regulamentul de postare in forum. Multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Ares-3, moderator
Ce sfat sa va dam... mergeti cu certificatul pe care il aveti ca sa il predati pentru ca nu mai este valabil si si ridicati-l pe cel nou. Nu o sa aveti probleme cu cetatenia din cauza asta insa e posibil sa fiti amendat daca ati declarat la Chisinau ca nu ati mai solicitat inscrierea certificatului in registrele romane.
ms,atunci si pasaportul si certificatul trebuie sal fac din nou si sa achit aceleasi sume pe care le-am platit?

pai de aici mai apar si alte intrebari.. codul numeric , corespunzator certificatului de nastere care urmeaza sa-l preiau (primul), nu va corespunde codului numeric a pasaportului (in cazul anularii cealui de al doilea certificat pe baza caruia sa emis)....? si a doua.. suntpeste hotare, iar la reintoarecereain tara vor aparea probleme la vama? mersi anticipat

[Va rog nu citati mesajele carora le raspundeti si nu postati mesaje consecutive, in decurs de 30 de minute dupa publicare le puteti corecta sau completa folosind butonul Editeaza. Multumesc.
Cititi Regulamentul de postare in forum: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Ares-3, moderator
Dvs. oricum veniti in Romania si cu pasaportul si cu certificatul de nastere. In caz ca ati fi verificat dupa CNP si s-ar vedea neconcordanta aratati si certificatul de nastere politistului de frontiera - oricum pasaportul este valabil, nu v-a fost anulat si nu puteti fi impiedicat sa intrati in tara. Cel mult ar trebui sa dati niste explicatii insa atat. Nici macar amenda nu va pot da pentru ca nu au de ce.

Sigur ca daca v-a fost atribuit alt CNP va trebui sa va refaceti pasaportul.
mersi mult,bafta la toti
Succes!
Poate ne povestiti cum v-ati descurcat :)

Alte discuții în legătură

2 cnp-uri. ce e de făcut ca să rămân cu unul singur? Oriela Oriela Am dobindit cetatenia romana in 2001. Am primit pasaportul care are un CNP. a expirat in 2006, acum incerc sa il reinnoiesc. Am facut transferul ... (vezi toată discuția)
Clarificarea cetateniei romane dobindita in 2001 Oriela Oriela Buna ziua, Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)