avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua,

De curand a trebuit sa inchiriez un apartament iar proprietarul mi-a transmis prin agentul imobiliar contractul ce trebuie semnat. Ce m-a speriat a fost ca de obicei am semnat cu proprietarii acel formular de contract de la administratia financiara, dar propritarul acesta refuza acel formular si zice ca el vrea contractul lui, cu clauzele trecute de el si ca ulterior vom merge la fisc pentru al inregistra.

Mi-a trimis pe e-mail contractul si e destul de lung, cu tot felul de clauze si prevederi care nu sunt foarte clare.

Credeti ca este ok contractul, ar trebui să merg mai departe si sa il semnez? Eu sunt de buna credinta, nu vreau probleme.

[La punctul 6 (a) aveti clauza de confidentialitate pe care o incalcati punand draftul contractului pe un forum. Intrebati punctual despre clauzele care nu vi se par in regula]
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:04, 9 August 2013
Este normal ca proprietarul sa incerce sa se protejeze folosind un model de contract de inchiriere ale carui clauze sa acopere eventualele probleme ce pot aparea in relatia cu chiriasul.Consider ca orice om diligent ar tb sa procedeze asa folosind contracte adaptate fiecarei situatii juridice in parte si nu drafturi copiate de pe net.Daca aveti nelamuriri solicitati un sfat avizat si incercati sa negociati eventualele clauze pe care le considerati in defavoarea dvs.
Dvs ca si locatar sunteti singurul arbitru care are dreptul sa analizezez continutul contractului,sa solicite clauze asiguratorii
Obligatia inregistrararii contractului de locatiune la autoritatea fiscala apartine exclusiv locatorului ,care isi asuma consecintele legale in caz de incalcare a acestei obligatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii reziliere contract (inregistrat legal la administratia financiara) inainte de termen in cazul vanzarii imobilului de catre proprietar nadgob86 nadgob86 Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul in care eu am contract legal inregistrat la administratia financiara valabil pina in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de tariful unui contract de locatiune? DANNY777 DANNY777 Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari (bloc cu 3 scari) care avem un contract de locatiune pentru antene 3G care sunt instalate pe o singura scara. Imi ... (vezi toată discuția)
Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. ce trebuie să fac ca să fie totul legal? Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal (vezi toată discuția)