De curand a trebuit sa inchiriez un apartament iar proprietarul mi-a transmis prin agentul imobiliar contractul ce trebuie semnat. Ce m-a speriat a fost ca de obicei am semnat cu proprietarii acel formular de contract de la administratia financiara, dar propritarul acesta refuza acel formular si zice ca el vrea contractul lui, cu clauzele trecute de el si ca ulterior vom merge la fisc pentru al inregistra.
Mi-a trimis pe e-mail contractul si e destul de lung, cu tot felul de clauze si prevederi care nu sunt foarte clare.
Credeti ca este ok contractul, ar trebui să merg mai departe si sa il semnez? Eu sunt de buna credinta, nu vreau probleme.
[La punctul 6 (a) aveti clauza de confidentialitate pe care o incalcati punand draftul contractului pe un forum. Intrebati punctual despre clauzele care nu vi se par in regula]
Este normal ca proprietarul sa incerce sa se protejeze folosind un model de contract de inchiriere ale carui clauze sa acopere eventualele probleme ce pot aparea in relatia cu chiriasul.Consider ca orice om diligent ar tb sa procedeze asa folosind contracte adaptate fiecarei situatii juridice in parte si nu drafturi copiate de pe net.Daca aveti nelamuriri solicitati un sfat avizat si incercati sa negociati eventualele clauze pe care le considerati in defavoarea dvs.
Dvs ca si locatar sunteti singurul arbitru care are dreptul sa analizezez continutul contractului,sa solicite clauze asiguratorii
Obligatia inregistrararii contractului de locatiune la autoritatea fiscala apartine exclusiv locatorului ,care isi asuma consecintele legale in caz de incalcare a acestei obligatii