avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema program vizita minor

in urma cu aproximativ 3 ani am divortat de fosta nevasta , in urma divortului am obtinut obligatia legala de a plaiti pensie alimentara in cuantumul de 25 % din salariu veniturile realizate.
si la data procesului pe care l-am intentat eu .. fosta sotie a refuzat ca sa imi acorde program de zisita minor motivand ca nu am stat pana atunci destul de mult impreuna cu minorul ( 3 ani la data divortului)

pana atunci 80 % din timp minorul la petrecut la parintii mei, noi trecand print-o perioada financiara dificila si neavand cu cline sa il lasam .. deci as putea spune ca minorul a dezvoltat relatii speciale cu bunicii din partea tatalui ( a mea)

in momentul in care am depus cererea de divort fosta sotie a luat copilul de la ai mei si a chemat-o pe maicasa sa stea cu ea ca sa aiba grija de copil

Am fost deacord cu divortul , si cu pastrarea numelui de dupa casatorie in continuare de parata .

acum cateva saptamani parata sa mutat din oras fara sa ma anunte si aici cred ca a incalcat o lege
272/200 articolul 18 alineatul b
"Deplasarea copiilor în tara si în strainatate se realizeaza cu înstiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neîntelegeri între parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca."

pana la acea data programul de vizita a fost respectat in mare parte evident cu scaparile de rigoare cand a invocat motive ca minorul are alt program extrascolar.

Dupa ce sa mutat imi refuza faptul de a cunoste domiciluil actulal al minorului invocad ca nu vrea sa aiba parte de vizite neanuntate lucru care nu sa intamplat nici o data pe perioda cat a locuit in acelasi oras

refuzandu-mi faptul de a cunoste adresa imi dindica un cont bancar in care sa pun pensia alimentara cea ce am si facut nedorind ai da posibilitatea de a ma actiona in justitie pentru neplata

doresc sa stiu care sunt actiunile pe care le pot intreprinde pentru a obtine un alt program de vizita mai mare pe perioada vacantelor ceva de genul unei luni in vacanta de vara.
parintii mei sunt decord sa depuna marturie ca relatiile lor cu minorul sau deteriorat din momentul divortului pentru ca parata nu a facilitat de nici un fel .intalnirile lor motivand diverse incluziv cum ca ai mei ar influenta minorul negativ

Minorul in ultimei ani sa schimbat foarte mult , din copilul care era prin de viata si prind e intrebari a devenit foarte apatic si nu vrea sa discute despre relatiile pe care cu parata si modul de comportament al acesteia cu minorul

intreb daca pot face ceva in sensul asta ca sa imi pot vedea copilul si de a pune ordine in lucruri

minorul are acum 6 ani si cred ca programul de vizita poate fi modificat de instanta .si datorita faptului ca minorul locuieste acum al peste 300Km distanta

va rog imi explicati procedurile legale pe care la am la indemna .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:10, 28 Martie 2009
Problema este foarte complicata.
Faceti cum s-a aratat mai sus.
Cred ca ar fi indicat sa va angajati si un avocat pt termenul la care veti merge cu executorul judecatoresc.
O sa aveti o zi foarte grea si un avocat ar putea sa va fie foarte util.
Fara avocat e posibil sa va intoarceti asa cum ati venit.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui divortat marius 38 marius 38 va rog frumos sa-mi spuneti daca legea prevede o anumita limita de timp minima la care are dreptul tatal divortat sa ia copilul minor la domiciliul sau (sau la ... (vezi toată discuția)