avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca poate pune poprire pe tot salariul?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca poate pune poprire pe tot salariul?

Buna ziua,
Sotul meu a facut o refinantare la un credit si avand mare nevoie de bani pentru rezolvarea unei probleme aparuta imprevizibil s-a folosit de banii din refinantare.
A sunat banca la care s-a facut refinantarea si a spus ca daca nu duce banii imediat la cealalta banca ii opreste tot salariul. Problema este ca inca nu a venit data scadenta sa platim rata, iar el nu a avut posibilitatea sa faca aceasta plata a ratei, de ce sa opreasca tot salariul cand noi avem si o fetita minora, iar eu am ramas de 2 zile fara servici.
Nu se poate sa ramanem sa platim rata chiar daca n-am achitata integral cealalta banca si se poate opri tot salariul in acest caz?
Banca poate sa suspende contractul de credit pentru nerespectarea lui si sa-ti ceara toti banii?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent.:(
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Rxa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:56, 19 August 2013
Practic acum sunt 2 rate de platit, rata la banca la care ati facut creditul si rata la banca la care ati facut refinantarea. Nu se opreste tot salariul. Este ilegal. Se lasa un procent pentru traiul zilnic si intretinerea copilului.
Poprirea va reprezenta 1/3 din venitul net realizat.
Banii aia vi i-au dat cu un scop, va puteti astepta si la o plangere penala.
Buna ziua,

Avand in vedere ca nu a fost respectata destinatia creditului (fapt prevazut ca infractiune in legea 78/2000 in prezent abrogata, dar fapta nu este dezincriminata in mod automat ci ar putea imbraca si forma unui fals in declaratii daca v-ati asumat pe propria raspundere ca veti folosi creditul pentru a acoperi un alt credit) banca poate cere rezilierea contractului si restituirea sumei imprumutate in totalitate, iar dvs veti fi obligati in continuare sa achitati celalalt credit pentru care ati cerut refinantarea. Prin urmare nu, nu puteti plati rata in continuare. Creditul v-a fost acordat cu un scop anume, iar plata ratelor lunare (pe care oricum le-ati fi avut de platit si in cazul in care ati fi respectat destinatia creditului) nu duce la stergerea obligatiei principale de a folosi banii pentru a plati celalalt credit. Plata ratelor este in cazul de fata o obligatie secundara care nu o poate inlocui pe cea principala. Este foarte important sa contactati banca, sa le puneti in vedere motivul pentru care nu ati respectat destinatia creditului. Nu este recomandat sa platiti ratele in continuare fara ca banca sa cunoasca situatia reala, intrucat ea asteapta actele doveditoare in ceea ce priveste acoperirea vechiului credit, in lipsa carora va puteti inrautati situatia.

Cu deosebita consideratie
Av. Bogdan Dobrescu
[Editat de admin - va rog sa nu va mai postati datele de contact in mesaje, Regulamentul nu permite asta. Multumesc anticipat]
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
Admin, administrator
E tare asta cu: acum sunt doua rate de platit ;). Poate mai citeste cineva si procedeaza la fel, "refinantand" un credit si luand banii, astfel ajungand la un grad de indatorare de peste 100%. Cum zicea domnul de mai sus, in contractul de refinantare este specificata explicit destinatia banilor, nu poti, pur si simplu sa ii iei din cont (vedeti de ce e bine sa se faca ordine de plata conditionate, chiar daca costa ceva in plus?). Acel credit al doilea va deveni exigibil anticipa pentru nerespectarea clauzelor contractuale, si veti fi executata silit. Salariul nu vi-l poate retine pe tot, ci doar 1/3 (si nu se lasa un procent pentru intretinerea copilului), iar in cazul in care va va executa si cealalta banca, pentru ca probabil fara un servici si cu o poprire, nu veti putea sa o onorati nici pe aceea, vi se va popri 1/2 din venit. In rest, va vor putea fi executate toate bunurile imibile si mobile (la mobile cu cateva exceptii) si conturile.

Alte discuții în legătură

Executare silita ALINACOVACI ALINACOVACI Buna seara! As avea nevoie si eu de un sfat de la dumneavoastra. Anul trecut in luna octombrie am facut un credit la Raiffeisen Bank, pe care l-am platit ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire clearwater clearwater Buna ziua..! AM nevoie de un sfat care ma depaseste.Am mai multe datorii care stau in felul urmator:banca opreste 760 din salariu de 1500 dar fara executie ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)