avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara!
As avea nevoie si eu de un sfat de la dumneavoastra.
Anul trecut in luna octombrie am facut un credit la Raiffeisen Bank, pe care l-am platit luna de luna fara a avea restante.
Ieri cand am mers la banca sa-mi platesc rata, mi s-a spus ca am doua luni restanta.
Am prezentat dovada care atesta faptul ca am platit corect.
S-a descoperit ca am contul poprit de Casa Judeteana de Pensii Vaslui(unde am intr-adevar o datorie veche).
In concluzie, cat as fi eu de promta in platirea ratelor catre banca in cateva zile eu voi intra in baza de date ca si rau platnic. In ciuda faptilui ca eu apar cu activitate pe cont si am chitante care dovedesc ca am platit.
Mentionez ca nu am primit nici o atentionare din partea casei de pensii, ca societatea la care lucrez nu a primit deasemenea nimic prin care sa mi se faca o eventuala poprire pe salar.
Imi puteti spune , va rog daca au dreptul sa faca asta si unii si ceilalti, si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez (exceptand plata catre casa, pt ca nu am de unde).
Va multumesc!
In primul rand, masura popririi trebuia sa va fie adusa la cunostinta prin adresa scrisa.
In al doilea rand, trebuie sa stiti ca poprirea se poate infiinta pentru sumele datorate de banca catre dumneavoastra. probabil ca ati achitat valoarea ratelor inainte de data scadentei lor, astfel incat banii figurau in contul dumneavoastra curent, fiind posibil a se afirma ca pana la data scadentei erau ai dumneavoastra astfel ca au putut fi executati.
Recomand sa aveti o discutie cu cei din banca si sa punctati modul in care ati putea stinge datoria restanta fata de banca, subliniind faptul ca banca ar fi putut executa poprirea doar pentru sumele in excedent fata de datoria din rate.

Prioritara ramane plata datoriei mai vechi fata de Casa de Pensii, altfel problemele nu vor inceta sa apara.

In cadrul unei executari silite sunteti pasibila de a raspunde cu orice bunuri mobile si/sau imobile ati avea in proprietate.
Creditorul dumneavoastra nu se va opri doar in poprirea de conturi sau pe salarii. Daca va continua executarea si prin valorificarea bunurilor dumneavoastra situatia popririi s-ar putea sa va para doar o problema minora.
Ati putea discuta direct si cu cei din Casa de Pensii. Sugerati-le sa va fie infiintata poprirea pe salarii si cereti sa va fie acceptata depoprirea contului bancar. Va veti putea continua plata creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire- poprire cont lucia45 lucia45 Buna ziua, Am rata la banca si mi s-a pus poprire pe contul in care o platesc pentru o datorie a unei persoane pe care am girat-o la un CAR. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)