avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca poate pune poprire pe tot salariul?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca poate pune poprire pe tot salariul?

Buna ziua,
Sotul meu a facut o refinantare la un credit si avand mare nevoie de bani pentru rezolvarea unei probleme aparuta imprevizibil s-a folosit de banii din refinantare.
A sunat banca la care s-a facut refinantarea si a spus ca daca nu duce banii imediat la cealalta banca ii opreste tot salariul. Problema este ca inca nu a venit data scadenta sa platim rata, iar el nu a avut posibilitatea sa faca aceasta plata a ratei, de ce sa opreasca tot salariul cand noi avem si o fetita minora, iar eu am ramas de 2 zile fara servici.
Nu se poate sa ramanem sa platim rata chiar daca n-am achitata integral cealalta banca si se poate opri tot salariul in acest caz?
Banca poate sa suspende contractul de credit pentru nerespectarea lui si sa-ti ceara toti banii?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent.:(
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Rxa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:56, 19 August 2013
Legea 78/2000 nu stiu sa fie abrogata. Sunt abrogate prevederile referitoare la nerespecatrea destinatiei creditulului, cu exceptia situatiei in care creditul este o finantare acordata de o institutie publica.

Este , cel putin, infractiunea de inselaciune. S-a declarat la banca ca din suma se refinanteaza un credit, altfel nu s-ar fi acordat creditul de refinantare. Aveti o problema mai mare decat cea ca vi s-ar opri intreg salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ALINACOVACI ALINACOVACI Buna seara! As avea nevoie si eu de un sfat de la dumneavoastra. Anul trecut in luna octombrie am facut un credit la Raiffeisen Bank, pe care l-am platit ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire clearwater clearwater Buna ziua..! AM nevoie de un sfat care ma depaseste.Am mai multe datorii care stau in felul urmator:banca opreste 760 din salariu de 1500 dar fara executie ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)