avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru pentru cerere depusa la tribunal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru pentru cerere depusa la tribunal

Buna ziua,
Doresc sa depun o cerere la tribunal prin care sa solicit dizolvarea unei societati care a avut sediul in apartamentul proprietate personala. Contractul este expirat din februarie 2013. La data cumpararii apart.(2011) nu am stiut de aceasta firma.
Cand depun cererea si actele doveditoare achit taxa de timbru si apoi depun o alta actiune si achit alta taxa de timbru? Sau este suficienta o singura depunere de acte?
Am incercat sa ma lamuresc singura de pe forum, dar nu am reusit. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nlclaudia , utilizator 23:20, 10 August 2013
Ce calitate aveti sa cereti dizolvarea societatii? Nu se intelege, cred ca doriti sa cereti ca acea firma sa nu mai aiba sediul declarat in apartamentul dvs? In functie de ce doriti, formulati actiunea si taxa de timbru judiciar o achitati la valoarea prevazuta in OUG nr.80/2013. Depuneti taxa odata cu cererea si timbrul judiciar de la un oficiu postal.
Dar recomandarea ar fi, sa luati legatura cu un avocat macar sa se uite peste actele dvs, ptr o consultanta de specialitate. Nu poate fi mare acest onorariu, dar singura e dificil.
Am calitatea de proprietar. Nelamurirea mea este: cererea si actiunea se pot comasa sau estetrebuie sa depun actiunea dupa ce imi comunica tribunalul.
O singura actiune la care anexati inscrisurile doveditoare, taxa judiciara de timbru-conform OUG 80/2013 si timbru judiciar aplicat pe cerere. Eu va recomand un avocat, macar pentru redactarea cererii. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta -lamuriri actiune, costuri si durata petre_marian petre_marian buna ziua,Asvrea sa stiu cam care ar fi costurile unei asfel de actiune?mai exact suntem doi mostenitori fratii numai de mama ,eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)
Achitarea taxei de timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am introdus o acțiune de chemare in judecata in contencios administrativ, Impreuna cu acțiunea de chemare in judecată, am achitat si taxa de timbru ... (vezi toată discuția)