Tatal meu a murit in urma cu 6 luni. A fost divortat de mama si a locuit intr-o garsoniera de serviciu in Orsova timp de 15 ani. Am aflat ca exista o mostenire - un teren in Bucuresti din partea parintilor tatalui meu, bunicilor (actul de vanzare-cumparare este pe numele lor). Bunica avea domiciliu in satul Grivita, judetul Ilfov (ea a murit devreme, bunicul recasatorindu-se intre timp), iar bunicul in Buzau. Mentionez ca toti sunt decedati. Noi suntem 3 copii si locuim in Tulcea. Intrebarea mea este: Care sunt etapele mergatoare pentru a putea ajunge la dezbaterea mostenirii? Unde trebuie sa mergem si ce acte ne trebuiesc?
Primul drum il faceti la un notar de la locul ultimului domiciliu al celui din urma decedat = tatal dvs.
Daca nici una din mosteniri nu a fost dezbatuta acest notar la va dezbate pe toate in ordine: bunica, bunicul, tatal dvs.
Vor fi necesare actele de stare civila care sa dovedeasca legaturile dintre aceste persoane (de nastere, csatorie, deces) si actele de proprietate, certificat fscal (va cere notarul tot ce-i trebuie).
Dar a doua sotie a bunicului i-a supravietuit? Au avut copii?
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)