avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte privind mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte privind mostenirea

Buna ziua,

Tatal meu a murit in urma cu 6 luni. A fost divortat de mama si a locuit intr-o garsoniera de serviciu in Orsova timp de 15 ani. Am aflat ca exista o mostenire - un teren in Bucuresti din partea parintilor tatalui meu, bunicilor (actul de vanzare-cumparare este pe numele lor). Bunica avea domiciliu in satul Grivita, judetul Ilfov (ea a murit devreme, bunicul recasatorindu-se intre timp), iar bunicul in Buzau. Mentionez ca toti sunt decedati. Noi suntem 3 copii si locuim in Tulcea. Intrebarea mea este: Care sunt etapele mergatoare pentru a putea ajunge la dezbaterea mostenirii? Unde trebuie sa mergem si ce acte ne trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: annmaria28 , utilizator 15:36, 17 Martie 2009
Primul drum il faceti la un notar de la locul ultimului domiciliu al celui din urma decedat = tatal dvs.
Daca nici una din mosteniri nu a fost dezbatuta acest notar la va dezbate pe toate in ordine: bunica, bunicul, tatal dvs.
Vor fi necesare actele de stare civila care sa dovedeasca legaturile dintre aceste persoane (de nastere, csatorie, deces) si actele de proprietate, certificat fscal (va cere notarul tot ce-i trebuie).
Dar a doua sotie a bunicului i-a supravietuit? Au avut copii?
Da. O fata. Din prima casatorie au rezultat doi copii, tatal meu si inca o sora. Surorile tatalui meu sunt in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)