avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În ce situaþii pot fi folosite fotografiile ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În ce situaþii pot fi folosite fotografiile ca mijloace de probã?

Va rog dati-mi o mana de ajutor: Vreau sa fac un recurs (intemeiat pe art. 304 INDICE 1 din VECHIUL C.p.c - asadar instanta va analiza cauza SUB TOATE ASPECTELE). Intrebare: 1). Fotografiile pe care le fac eu cu un aparat foto pot fi folosite ca probe in proces? Daca da, trebuie sa indeplineasca anumite conditii aceste fotografii? 2). Aceste fotografii pot fi considerate inscrisuri noi? ...Pentru ca numai inscrisurile noi pot fi folosite ca probe in recurs. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:34, 15 August 2013
Fotografiile nu sunt înscrisuri. În Codul de procedură civilă de la 1865 nu există o dispoziţie expresă în acest sens. O asemenea dispoziţie există numai în cuprinsul Codului de procedură civilă în vigoare. Potrivit acestui act normativ, fotografiile sunt mijloace materiale de probă, o categorie de dovezi care nu a existat până acum.

Părerea mea este să formulaţi recurs şi să propuneţi ca probe fotografiile respective (atenţie, nu pot fi "înscrisuri" noi fotografiile făcute după pronunţarea hotărârii). Îmi amintesc că în multe dosare în care mi-am reprezentat angajatorii am văzut propuse ca probe şi fotografii, iar acestea au fost asimilate înscrisurilor din punctul de vedere al regimului probatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recursul întemeiat pe codul de procedurã civilã vechi costache80 costache80 Va rog sa-mi precizati daca in situatia in care se formuleaza un recurs intemeiat pe art. 304 si art. 304 indice 1 din vechiul Cod de Procedură Civila, este ... (vezi toată discuția)
Potrivit carui cod de procedura civila se judeca un recurs care are prim termen dupa data de 1 septembrie 2012? mototo mototo Am depus recursul in termen la curtea de apel pe data de 27.07.2012, conform prevederilor codului in vigoare la acea data . Pana acum nu am primit citatie ... (vezi toată discuția)
Se accepta in calea de atac a recursului audierea unui martor? 84wzz 84wzz In urma cu ceva timp am facut o contestatie impotriva unui PV de contraventie pt trecere pe rosu,s-a judecat cauza si s-a respins contestatia ca ... (vezi toată discuția)