avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal inselaciune

Am si eu o intrebare pentru cine poate sa-mi raspunda. Mi s-a deschis un dosar penal pentru inselaciune . Fapta s-a petrecut in ianuarie 2013 si plangerea este depusa pe 15 iulie 2013. intrebarea mea este : Care este termenul depunerii unei plangeri penale pentru art. 215 si anume inselaciune indiferent de gravitatea faptei?

Rog un raspuns urgent.

A2 a intrebare : cum sa procedez ca anchetatorii au facut presiuni asupra mea sa scriu in declaratie ce vor ei mai mult decat ceea ce s-a intamplat de fapt?

Va multumesc si astept un raspuns cat mai corect.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 09:31, 10 August 2013
Inselaciunea nu se pedepseste la plangerea prealabila, astfel incat sesizarea organelor de cercetare penala, atat prin plangere sau denunt, se poate face oricand, in termenul de prescriere a raspunderii penale.
Luati-va un avocat pentru a fi sigur ca nu veti mai fi oblligat sa scrieti ce vor organele de cercetare penala si mergeti pentru a da o alta declaratie.
O sa mentionati in cea de-a doua declaratie ca prima declaratie a fost data sub presiune si ca cea de-a doua este declaratia Dvs. cu privire la invinuirea care vi se aduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala kitty_flavia7 kitty_flavia7 Buna, am si eu o intrebare, in cat timp de la comiterea unei fapte se poate face plangerea penala pentru inselaciune?Am mai fost chemat la politie acum 6 luni ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa joel joel Buna ziua...acum un an am facut o plangere la DNA Bucuresti impotriva unui domn care din sursele mele era angajat la DNA Brasov si care facea presiuni asupra ... (vezi toată discuția)
Citatie invinuitor pentru o adresa data gresit andreea13 andreea13 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Am primit o citatie acasa pentru faptuitor in cazul unui dosar. Am mers la politie si am dat declaratie ... (vezi toată discuția)