avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

Buna, am si eu o intrebare, in cat timp de la comiterea unei fapte se poate face plangerea penala pentru inselaciune?Am mai fost chemat la politie acum 6 luni dupa 1 an de la comiterea faptei si acum am primit iar invitatie pentru aceasi fapta.Pana cand se face asta?Multumesc
Av Diana Ben Othmane a scris:

Legea nu prevede un termen,daca va referiti la termenul de prescriptie depinde de ce alineat vorbiti dar cel mai mic termen de prescriptie este de 3 ani
.Puteati fi chemat mai intai ca faptuitor,apoi invinuit si in fine inculpat.Inselaciunea nu este o fapta a care cercetare este conditionata de existenta plangerii prealabile

Din moment ce ati fost chemata la politie si sunteti in continuare chemata inseamna ca exista deja plangere penala sau autoritatile s-au sesizat din oficiu, si astfel nu mai este necesara nicio plangere.
Din ceea ce ati scris reiese ca dvs. sunteti cea care a savarsit infractiunea, daca sunteti partea vatamata, corectati-ma.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
Poate ar fi bine sa detaliati si in ce calitate ati fost chemat. Daca ati fost citat ca faptuitor sau invinuit veti tot fi chemat pana la finalizarea procesului penal. Concret, in functie de gravitatea situatiei veti primi la un moment dat o solutie de netrimitere in judecata.... sau veti fi chemat pentru prezentarea materialului de urmarire penala.. si trimiterea in judecata (fapt mai putin imbucurator).
Anchetele penale pot dura si ani. In principiu ar fi bine sa nu lasati lucrurile sa va scape de sub control.. cata vreme este vorba despre o infractiune de inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana vatamata danutza 94 danutza 94 prietenul meu a primit o citatie in care scria sa se prezinte la o anumita sectie pt k este acuzat de o fapta ce implica vatamare .... imi puteti explica ce ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune Costi1978 Costi1978 Am si eu o intrebare pentru cine poate sa-mi raspunda. Mi s-a deschis un dosar penal pentru inselaciune . Fapta s-a petrecut in ianuarie 2013 si plangerea este ... (vezi toată discuția)