avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu uzufruct si scutire de raport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu uzufruct si scutire de raport

am fost plecat din tara multi ani,am trimis banii parintilor care impreuna cu un frate de al meu s auocupat de actele si casa care am facut o ulterior.am stiut atunci ca sunt acte de vanzare cumparare in 1998,de fapt erau donatie.actele au ramas la batrani un timp ,eu fiind plecat,apoi au zis ca nu le mai gasesc,acum 1 an tata a murit si atunci au aparut si actele pe care mama zice acum ca le strica,in dreptul semnaturii adonatarului nu e semnatura mea ci a fratelui care a semnat in locul meu.actul zice asa ;noi parintii donam fiului nostru din cei 6 copii o casa ,o bucatarie ,bucarie de vara pe care pastreaza uzufructul.impreuna cu 1500m din 5000[700m cumparati de mine pe numele parintilor,pot dovedi cu martori].,uzufructul fiind doar pe bucatarie nu si pe teren.vor sa faca gard un gard de despartire a curtii,cei 1500 m impartiti la doi.ce solutie legala am eu?ma poate afecta intr un fel ca a semnat fratele pt mine?dar pe el,daca mama specifica lucrul asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters298270 , utilizator 13:24, 24 Septembrie 2013
mama poate strica acum actele,daca tata e decedat?
trebuie sa fac ceva legalsa scot uzufructul tatalui?
mentionez ca eu am construit o alta casa in locul celei vechi,cu autorizatie si e pe numele meu
am primit o scrisoare de la un birou de mediere.e obligatoriu prezenta mea?ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns?
Cu ce puteri l-aţi învestit pe fratele dumneavoastră atunci cînd i-aţi dat procura? Presupun că i-aţi lăsat libertatea de a semna inclusiv un act de donaţie, altfel notarul nu ar fi autentificat actul. Iar dacă actul despre care vorbiţi este sub semnătură privată, atunci este nul.

Dacă actul este unul autentic, mama nu poate strica actul, nu are temei pentru asta. În schimb, în funcţie de valoarea masei succesorale lăsate de tatăl dumneavoastră, fraţii pot cere raportul donaţiei în conformitate cu art.770 şi urm. din vechiul cod civil.

Neştiind pentru ce sunteţi chemat la mediere, nu pot decît să vă sugerez să daţi curs invitaţiei. Veţi afla ce pretenţii au ceilalţi moştenitori.

În caz de litigiu, apelaţi la un avocat, cu actele pe masă.

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters252627 ContSters252627 va rog multsa ma ajutati cu un sfat.am mai scris aici pentru o lamurire la o donatie cu uzufruct viager.ma confrunt cu urmatoarea problema;impart aceeasi curte ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct si scutire de raport ContSters252627 ContSters252627 parintii mi au trecut casa bucataria si anexele impreuna cu 1500m din5000 pe numele meu,cu uzufruct pe bucataria si anexele vecine pe perioada vietii.unul din ... (vezi toată discuția)
Incalcarea rezervei succesorale teslovan florentina teslovan florentina Cum se poate dovedi incalcarea rezervei succesorale ? tatal meu facand un contract de vc cu uzufruct viager nepotului meu pe toata averea lui? Eu nu beneficiez ... (vezi toată discuția)