avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie?

Buna ziua,acum 3 ani am surprins,o prietena ,intr-o situatie adulterina,cu sotul meu.I-am adus, la cunostiinta,situatia in fapt,concubinului ei .De 2 ani,neobosit,imi transmite,oral (prin prieteni comuni) tot felul de ofense.Am cedat nervos,si i-am postat pe Facebook,un mesaj,prin care i-am facut atingere,fizicului ei,facand-o elefantina.Mi-a transmis,ca ma da in judecata,pentru calomnie.Daca ma dadeau ,in judecata Elefantii de la zoo,intelegeam.Situatia este ilara,dar totusi,poate o instanta,sa dea un verdict nefavorabil mie( ma refer la daune),in cazul in care,nu am probe,materiale,sa demonstrez adulterul.Multumesc,ca ati suportat,penibilul ,situatiei.
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 18:12, 10 August 2013
Defaimarea reprezinta expresia care atinge pozitia sociala prin formulari menite sa atace personalitatea si calitatile personale si profesionale ale persoanei la adresa careia au fost adresate formularile.
Defaimarea poate lua fie forma calomniei, fie a injuriei.
Defaimarea in scris, precum si cea difuzata prin presa, a fost numita calomnie, iar cea transmisa oral, injurie.
Actiunile promovate sub incidenta faptelor de calomnie asigura o recuperare a eventualelor prejudicii cauzate persoanei calomniate,pentru simplul fapt ca defaimarea in scris se apreciaza ca prejudiciaza reputatia,imaginea,onoarea - mai mult decat o face injuria.
In plus, se considera ca autorul calomniei isi premediteaza efectele afirmatiilor, in timp ce injuria este un gest spontan.

îmi pot imagina situația: domnule președinte, subsemnata cutare icsulescu o chem în judecată pe igreculescu zetulescu fiindcă m-a făcut elefant.
presupunând că cererea asta-i admisă, doamna va trebui să demonstreze cum a afectat-o apelativul respectiv. cu probe. ceva ședințe la psiholog? a fost dată afară de la serviciu? o oprește lumea pe stradă ca s-o strige ... elefantule!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie - am fost insultata, cum pot cere despagubiri materiale pentru acest fapt silva_carmen27 silva_carmen27 In urma cu o saptamana am primit un mesaj cu continut defaimator, pe adresa de email. De atunci nu ma simt bine, chiar am apelat la ajutor medical. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Calomnie DoruD DoruD i-am spus unei vecine a fostei mele prietene ca am avut o relatie cu ea(cu fosta mea prietena). Vecina a spus pe strada (stau la case) . si acum fosta ... (vezi toată discuția)