avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnarea preavizului in timpul concediului prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnarea preavizului in timpul concediului prenatal

IN urma reorganizarii a AFP -ului am fost chemata din concediu sa semnez preavizul pe 6 august desi le am spus celor de la judet ca de pe 5 august sunt in concediul prenatal ,
mentionez ca nu l am prezentat CERTIFICATUL DE CONCEDIUL PRENATAL deoarece ar fi trebuit sa ma duc la judet cu el si am considerat ca am tot timpul- , iar ei ori din nestiinta ori din alta cauza, m-au obligat sa semnez Preavizul pe motiv ca daca vreau sa imi pastrez POSTUL peste 2 ANI ,sa semnez si sa aduc concediul prenatal dupa 12 zile de la data semnarii PREAVIZULUI.
Pe 9 august 2013 am primit noua lista de la Directia de finante in care postul meu nu mai apare .
Pot sa mai fac ceva acum .Am castig de cauza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 11 August 2013
Primul pas pentru a incerca sa indreptati ceva este transmiterea concediului prenatal, cu comfirmare de primire, eventual. Ar fi trebuit ca, in momentul aparitiei sarcinii, sa fi prezentat o dovada medicala ca sunteti gravida.Aceasta v-ar fi pus la adapost de o eventuala concediere in perioada sarcinii.Existenta unui certificat medical trebuie comunicata in 24 de ore de la dobandirea acestuia, mai ales ca era vorba de sarcina. Va trebui sa va rezolvati amiabil aceasta problema.
1. Art. 60 C.mun. prevede :
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
...

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

2. Lit.c a art.60 alin.1 C.mun. are o conditie , si anume : angajatorul sa fi luat cunostinta de faptul ca sunteti insarcinata.
Daca nu a luat cunostinta , atunci nu are nicio interdictie privind concedierea.
Acum o luna m am dus la directorul meu sa spun ca sunt gravida <am si burtica foarte mare deci se si vedea>si ca voi lua concediul de odihna in luna august ca sa nu pierd acest drept iar daca va fi vreo disponibilizare il voi transforma in concediul prenatal deoarece am 33 de saptamani.DECI a luat cunostinta de acest lucru numai ca cei care au venit sa imi dea PREAVIZUL nu m-au luat in seama ca pot sa aduc acest certificat prenatal,dar mi au urat totusi sa am 2 ani linistiti in concediul de crestere copil obligandu ma sa semnez PREAVIZUL.

SE poate vorbi de o REORGANIZARE JUDICIARA ? ca la o societate .eu cred ca e doar REORGANIZARE
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca reorganizarea are loc in urma emiterii unui act normativ, se poate vorbi de reorganizare judiciara.
Codul Civil prevede :
Art. 232. - Reorganizarea persoanei juridice este operatiunea juridica in care pot fi implicate una sau mai multe persoane juridice si care are ca efecte infiintarea, modificarea ori incetarea acestora.

Art. 233. -
(1) Reorganizarea persoanei juridice se realizeaza prin fuziune, prin divizare sau prin transformare.
(2) Reorganizarea se face cu respectarea conditiilor prevazute pentru dobandirea personalitatii juridice, in afara de cazurile in care prin lege, actul de constituire sau statut se dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca anunti ca esti insarcinata in perioada preavizului, mai poti fii concediata? tbia tbia Buna ziua Sunt in preaviz si doresc sa stiu, daca anunt angajatorul ca sunt insarcinata, mai pot fi concediata? Multumesc (vezi toată discuția)
Pot fi datã afarã dacã sunt însãrcinatã? alexandryna alexandryna Buna seara!In data de 10/05/2013 am fost instiintata ca voi fi data afara de la locul de munca si sa merg sa semnez preavizul incepand cu data de 13 numai ca ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate misu1972 misu1972 Din septembrie 2017 se intra in restrangere de activitate la scoala, eu fiind prof.titular. Demersurile se fac in februarie - martie 2017. Eu voi intra in ... (vezi toată discuția)