avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 6 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 6 ani de la divort

In septembrie 2007, dupa 7 ani de casatorie, am divortat de sotul meu dar nu am facut partaj. Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, banii provenind de la familia sotului meu. In actul de vanzare-cumparare suntem amandoi mentionati ca si cumparatori (proprietari). Dupa divort eu am plecat din apartament, fostul meu sot ramanand sa locuiasca acolo pana in prezent. Mentionez ca nu mi-am luat decat lucrurile strict personale (ex.imbracaminte etc) desi pe parcursul casatoriei am achizitionat mai multe bunuri( autoturism, mobila, electrocasnice) la care am contribuit financiar eu si familia mea Mai pot deschide acum un proces de partaj? Si daca da, ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:30, 16 August 2013
Puteti formula actiune in instanta pentru partaj, regula fiind 50% pentru fiecare dintre soti. Daca unul dintre soti dovedeste ca a contribuit mai mult decat celalalt la bunurile achizitionate in timpul casatoriei, bunurile ii vor fi atribuite acestuia iar celuilat i se va plati o sulta. In fine, astta e practica majoritara insa in functie de spete difera de la caz la caz modalitatea de impartire daca este vorba de mai multe bunuri.
Puteti solicita oricand partajarea bunurilor comune prin instanta. Parcurgeti preliminar procedura informarii privind medierea, eventual poate rezolvati unele aspecte in mod amiabil.

In instanta veti plati o taxa de 3% din valoarea masei partajabile, plus expertize, onorariu avocat.

Sansele dvs de reusita sunt in functie de probele care se vor administra.
In primul rand, multumesc pentru raspuns!
Contributia directa, a fostului meu sot, la achizitionarea bunurilor, a fost nula din punctul meu de vedere, deoarece el era un rasfatat caruia nu-i placea munca si, in consecinta, nu muncea. De nevoile lui financiare se ocupa mama lui.
Banii cu care a fost cumparat apartamentul au provenit de la mama fostului meu sot. Se considera contributia lui? Din moment ce noi eram casatoriti, banii respectivi ne-au fost oferiti "noua" sau doar "lui"?

cred ca se va socoti ca si el a avut un aport la achizitionarea acelor bunuri comune.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
gi-jane2, moderator
Depinde de forma sub care acesti ani i-au fost oferiti. In mod normal, fiind casatoriti banii vi s-au oferit dvs impreuna ca si familie, daca nu exista mentiunea expresa in vreun act ca i s-au dat strict fiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)