avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asigurari CASS pt o suma din cont- dobanda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asigurari CASS pt o suma din cont- dobanda

Buna ziua,
as dori daca ma puteti informa intr-o problema, in cursul acestei luni parintii imi vor da(vira in cont o suma de bani), contul respectiv a fost constituit in 2009, acum in 2013 banii si dobanda acumulata ei mii vor da mie , practic intrebarea si nelamurirea mea este legata de suma pe care o voi plati pt dobanda acumulata catre cas.
Cine va plati acesta suma, se plateste numai daca scot banii, sau si pt virament?. Cam despre ce suma ar fi vorba pt 5000 euro cu dobanda de 300?
Cum ma sfatuiti sa retrag definitiv banii sau sa se faca un virament in cont? ,este vreo diferenta?
Va multumesc
Raluca
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 16:56, 13 August 2013
Buna ziua,

Inteleg ca parintii dvs. va vor transfera in contul dvs. personal o suma de bani cu destinatie definitiva(devin ai dvs.) sau sub forma de imprumut.
Intrebarea dvs. este legata de CASS(contributie de sanatate) aferenta dobanzii pe care urmeaza sa-i produca acesti bani sau aferenta dobanzii pe care i-a produs pana acum?

Nuami bine
suma de bani va deveni a mea, si ma intereseaza ambele cazuri
multumesc
In ambele situatii dobanda aferenta depozitului va constitui baza de impozitare pentru CASS numai in conditiile in care beneficiarul(dvs./parintii) nu realizeaza alte tipuri de venituri pentru care datoreaza contributia respectiva(art. 296^27 din CF).

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass datorata pentru dobanzile bancare virgilius virgilius Buna seara As vrea o lamurire cu privire la impozitarea dobanzilor bancare de catre CASS. Sa presupunem ca o persoana asigurata dar fara venit vinde o ... (vezi toată discuția)
Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)