avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract part time

situatia este urmatoarea: incepand cu data de 09.03.2009, am semnat un contract part time ; mentionez ca lucrez si full time la o alta firma unde am funtia de baza.
la interviu am specificat faptul ca mai am un job si ca pot lucra doar dupa ora 17 .
pe 09.03.09, cand m-am prezentat la lucru, lucrurile au luat o alta intorsatura. mi-au dat o foaie cu programul meu de lucru si anume de luni-vineri de la ora 09-13. le-am explicat si totodata reamintit ca nu pot respecta acest program deoarece lucrez in alta parte in intervalul orar 09-17.
dupa 2 zile de invoiri mi-au cerut sa ma prezint sa dau o declaratie cum ca nu mai vreau sa continuam colaborarea, iar daca nu fac acest lucru voi fi data afara cu abatere disciplinara. precizez ca am semnat un contract part time in care este specificat doar timpul de lucru , respectiv 4 ore, dar nu este specificat intervalul orar de lucru. contractul spun ei , este inregistrat la itm. dupa ora 17 nu ma mai pot duce deoarece spun ei, nu mai au nevoie.
daca nu imi dau demisia, pot fi data afara cu abatere disciplinara?
daca este contract part time si voi fi data afara cu abatere disciplinara, ma poate afecta in vreun fel acest fapt?
contractul part time se " consemneaza" in cartea de munca?
in contractele part time se poate specifica si intervalul orar ?
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: alimik , utilizator 13:41, 18 Martie 2009
1. Nimic "grav" inseamna ca nu exista baza legala care sa va restranga drepturile in cazul in care sunteti concediat disciplinar. Numai daca un angajator mai zelos si mai carcotas, asemenea celui pe care il aveti acum, care vrea sa va respinga si nu stie cum, poate invoca motivul ca ati fost concediat candva pe motive de indisciplina.
Deci, rectific: nu vi se va intampla nimic.
2. Tineti cont de sfaturile date mai sus si de colegii mei, sfaturi foarte utile si competente.
3. De ce v-a pus sa semnati? Intre timp s-a razgandit si trebuia sa gaseasca un pretext. Nu va speriati, veti mai intalni asa ceva in viata de multe ori. Dupa o oarecare vechime nu veti mai baga in seama astfel de intamplari. Cred ca varsta dvs. este de vina.
Mult succes!
mda.... pana la urma nu-mi ramane decat sa-mi dau demisia. consider ca sunt lucruri mult mai importante decat sa ajung cu ei in instanta. intr-adevar crimson nu voi avea o viata usoara daca voi mai ramane acolo. sunt insa foarte dezamagita de ei. credeam ca sunt mai seriosi dar..... angajatorul care ma pune intr-o astfel de situatie este OBI ROMANIA. nu voiam sa spun dar.... macar reclama negativa sa le fac. :)
va multumesc pentru raspunsurile date. mi-au fost de mare ajutor. o zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile Secretara7 Secretara7 Unde scrie in Codul Muncii ca daca salariatul nu-si indeplineste obligatiile, adica daca angajatul refuza o anumita munca si din cauza aceasta firma pierde un ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara-persoana insarcinata adina80 adina80 Buna ziua! Lucrez intr-o multinationala din Timisoara, si problema este ca din momentul in care angajatorul a aflat ca sunt insarcinata, ma tine in mod ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)